A bölcsődék napja alkalmából az önkormányzat ma köszöntötte a városi bölcsődékben dolgozó kisgyermeknevelőket és kollégáikat. Minden évben ezen az ünnepségen adják át az Év kisgyermeknevelője elismerést. Idén Csontos Fruzsina érdemelte ki a díjat.

Dióssi Csaba polgármester köszöntőjében elmondta, hogy szakmai berkekből is úgy hírlik, hogy kiemelkedő munkát végeznek az itt dolgozók. “De ami nekünk még fontosabb, hogy a szülőktől rengeteg pozitív visszajelzést kapunk önökről. Büszke vagyok arra, hogy szeretetteljes és magas szakmai színvonalú nevelés működik a városban.”

Dióssi Csaba polgármester köszöntötte a bölcsődei dolgozókat

Elhangzott az is, hogy 2010 előtt Dunakeszin két városi bölcsőde működött. Az egyik a lakótelepen, a másik pedig a Fóti úton. 2010 után viszont az önkormányzat kiemelten kezelte az új bölcsődei férőhelyek létrehozását, eltökélt volt abban, hogy újabb bölcsődéket építsen, ezáltal még több családnak tudjon segítséget nyújtani. 2013-ra megépült a Kincsem Bölcsőde, 2019-re pedig a Napsugár Bölcsőde, amelyet tavaly ősszel ki is bővítettek. Ezen kívül lakossági igényre szeptembertől elindult a Rapid Bölcsi és az SNI-s gyermekek számára is nyitva áll a Napsugár Bölcsőde kapuja.

“Az összes agglomerációs településen azzal küzdenek, amit mi itt Dunakeszin az elmúlt 10 évben megoldottunk. 2010 óta közel megháromszoroztuk a bölcsődei férőhelyek számát, és a családok szeretik a dunakeszi bölcsődéket, ami az Önök rendkívüli munkájának köszönhető”

– mondta Dióssi Csaba polgármester.

A bölcsődék napja alkalmából egy kis ünnepségre és szakmai napra összegyűltek a városi bölcsődék munkatársai

Szabóné Ónodi Valéria, a DÓHSZK vezetője elmondta, hogy az idei kiemelt téma a játék, ezért a szakmai napon a játékkal kapcsolatos feladatokat és megbeszéléseket szerveztek, valamint kiállították azokat a játékokat is, amelyeket a kisgyermeknevelők saját maguk készítettek bölcsődei csoportjuk számára.

Az év kisgyermeknevelője a Rapid Bölcsiben dolgozik

Vezetője, Kovácsné Szaladják Gabriella így ír róla: Csontos Fruzsina 2021-től része a Százszorszép Bölcsődének, így az ide járó gyermekek és szüleik életének egyaránt. Először 4 órában látta el a kisgyermeknevelői feladatokat, majd fél év elteltével 8 órás munkakörbe került. Fruzsina úgy kezdett el a szakmában dolgozni, hogy szakmai tapasztalattal nem rendelkezett, ő azonban szorgalmasan tanult, figyelt,  tanácsokat kért a már sok éves tapasztalattal rendelkező kolléganőitől. Szorgalmának köszönhetően hamarosan egy szakmailag és emberileg is kiváló munkatársat tudhattunk csapatunk tagjának. Egy olyan kolléganőt, akit mind a gyermekek, mind a szülők is könnyen elfogadnak, megszeretnek. S akár még évek múltával is hálával gondolnak rá.

Csontos Fruzsina tavaly a ballagó gyermekekkel

Aktívan kiveszi a részét a napi tevékenységekből. Legyen szó dokumentációírásról, ünnepségekre készülődésről, foglalkozásról, játékról. Bármikor számíthatunk rá, hisz megbízható és felelősségteljes. Olyan munkatárs, akivel jó együtt dolgozni. 2023. szeptember 1-től vállalta az újonnan induló Rapid Bölcsődével járó feladatokat. Nagyon fontos és nemes tevékenység, ami sok családnak segít a mindennapokban. Büszke lehet a munkájára és azokra az erőfeszítésekre, amelyekkel lehetővé tette ezt az új lehetőséget a kisgyermekek számára.

Emellett folyamatosan képezi magát, tanul, hogy még jobb legyen a szakmában, még többet adhasson a rá bízott gyermekeknek. Nyitott a felmerülő kihívások előtt, ezért önszorgalomból kutatva, utánajárva keresi az újszerű és jól használható megoldásokat.

A szülők sorra kérik, hogy a család kisebb gyermekei is hozzá járjanak bölcsődébe, ennél nagyobb elismerés nem is kell egy kisgyermeknevelőnek. Hitelessége, a mindennapok során végzett munkája kiemelkedő, elismerésre méltó. Hálásak vagyunk neki, hogy ő is erősíti bölcsődénk kis csapatát – nyilatkozott róla a bölcsőde vezetője.

Előző cikkHangulatban és eredményben is nagyok: bajnok lett a VSD korfball felnőttcsapata
Következő cikkFantasztikus óvodai alkotások a Föld napja alkalmából