Bizonyára sokan emlékeznek arra a cikkünkre, ahol arról írtunk, milyen fantasztikus hangulatot képes teremteni Nagy Bandor és edzői csapata a korfball játékkal, legyen szó akár edzésről vagy versenyről. Most azonban megmutatták, nem csak hangulatban nagyok, hiszen történelmi sikert értek el: bajnok lett a VSD korfball felnőttcsapata.

A Nemzeti Korfball Bajnokság NB1/B osztályában egy rettentően izgalmas döntő után lett bajnok a csapat. A korábbi utánpótlásbajnoki címek után a felnőttcsapat most először szerzett aranyérmet, aminek értékét növeli, hogy három elveszített döntő után tudták megszerezni a címet.

A bajnoki trófea

A döntőben, ahogy a legutóbbi három alkalommal, ismét az 1908 SZAC Budapest Kvark csapata volt az ellenfél. Az első negyed gólcsendje után beindult a gépezet, így a félidőre 6:3-as VSD vezetést mutatott az eredményjelző. A szünet után a csapat tovább tudta növelni előnyét, de a kiválóan felkészített ellenfél 9:9-nél kiegyenlített. Ekkor azonban a VSD aranykezű lányai két újabb gólt süllyesztettek el az ellenfél korfjában, így az utolsó Kvark találat már nem tudta elodázni a trónfosztást.
A végeredmény 11:10.

A VSD gólszerzői: Kmetty Dorka 3, Nagy Zsombor, Sántha Botond 2-2, Király Csilla, Szamkó Lili, Szigeti Enikő, Takács Marcell 1-1
Ezzel az eredménnyel a VSD korfball csapata kivívta a jogot, hogy jövőre a bajnokság legmagasabb osztalyában szerepeljen.

Előző cikkIntegrált játszótér épül Dunakeszin
Következő cikkBölcsődék napja alkalmából köszöntötték a kisgyermeknevelőket és munkatársaikat