Sok versenyen jártunk már, de olyanon, ahol még a vesztesek is boldogok, na olyan eddig kevés akadt. Pedig itt tényleg ez volt. Nagy Bandort, a VSD korfball-szakosztályának vezetőjét az Európa-bajnokság értékelésén túl arról is kérdeztük, mi a titkuk.

“A korfball színezete, hangulata azért is más, mert itt lányok és fiúk vegyesen vannak a csapatban. Nemcsak az edzésen, a versenyen is. Talán nem nagyképűség, ha négy Európa-bajnokság szervezésével a hátam mögött azt mondom, hogy tudjuk, hogyan kell úgy játszani az érzelmekkel, úgy motiválni a játékosokat, hogy a végén mindenki boldog legyen” – kezdett bele a szakosztályvezető.

Nagy Bandor, a VSD korfball-szakosztály vezetője, az U15 Európa-bajnokság szervezője

“Persze mi is örültünk volna a bronznak, a németek is az aranynak, de mégis jól érezzük magunkat, mert a korfballban a tanulás és az élmény áll a központban” – emelte ki Nagy Bandor.

A hétvégén egyébként egyszerre két Eb is zajlott. U15 kategóriában így alakultak a helyezések: 1. Hollandia, 2. Németország, 3. Svájc, 4. Magyarország, 5. Portugália, 6. Katalónia és 7. Szlovákia.

A hollandok ezúttal is győzedelmeskedtek

A másik összecsapás az úgynevezett “Rising starts”, azaz feltörekvő csillagok kategóriában volt. Ez az U15-nél egyel fiatalabb torna, nem hivatalos U13, de lényegét tekintve ez a korosztály méri össze a tudását. Itt 1. Németország, 2. Magyarország, 3. Portugália, 4. Szlovákia, 5. Katalónia lett.

A korfballban fiúk és lányok vegyesen alkotnak egy csapatot

Nagy Bandor szerint egy verseny célja az is, hogy egymással is megismerkedjenek a játékosok. Nagy az esély, hogy később is találkoznak, hiszen szűkebb a merítés, mint például a kézilabdában.

Ezzel a jól sikerült dunakeszi tornával megalapoztuk a következő 10 év korfball versenyeinek hangulatát

Hol tart most a magyar korfball a nemzetközi mezőnyben?

“Mostanra közel sincs az a holland uralom, mint ezidáig volt. A versenyen végig azt nézem, hogy egy gólnál melyik csapat mennyire örül. Ez mindig árulkodó. Ezen a tornán még a hollandok is nagyon örültek, mert mindenkivel szoros mérkőzésük volt, többek között velünk is. Ez mindenképpen ígéretes” – válaszolt a szakosztályvezető.

A magyar csapat

A hangulat egyébként tényleg fergetes volt. A meccsek után még buli is volt, mi magunk is nehezen jöttünk el onnan.

Előző cikkA versenyszezon közepén lestünk be a Dunakeszi Kajak Club életébe
Következő cikkA Hősök zenekar énekesnője adott koncertet a Duna-parton