Két újabb gyermekorvosi rendelő megkapta, négy felnőtt háziorvosi körzetbe pedig beszerzés alatt van az automata laborkészülék. Az eszköz segítségével már néhány csepp vérből is fel tudnak állítani az orvosok olyan diagnózisokat, amelyekért legtöbb esetben kórházba vagy laboratóriumi vérvizsgálatra kellett eddig menni. Tavaly dr. Nagy Róbert Fóti úti rendelőjébe egy hematológiai készüléket már átadott az önkormányzat. Dióssi Csaba polgármester akkor azt ígérte, hogy ha beválik, és az orvosok partnerek ebben, minden rendelőbe beszereznek egy ilyen, vagy az orvosok által igényelt hematológiai készüléket.

“Az ígéretet betartjuk. Köszönöm az orvosainknak, hogy számíthatunk rájuk, ők is számíthatnak ránk” – mondta az átadón a polgármester.

Dióssi Csaba polgármester szerint az önkormányzat dolga, hogy megfelelő hátteret biztosítson a szakellátásnak

Dióssi Csaba a Postnak úgy nyilatkozott: “Egészségügyben nekünk az az álláspontunk, hogy egy önkormányzat nem szakmai szervezet, de amit mi tudunk biztosítani, az a háttér. Ezt meg is tesszük, hiszen felújítottuk az összes rendelőt, bővítettük és felújítottuk a szakorvosi rendelőt, most építünk egy új egészségházat, és egy újabb defibrillátor állt a dunakesziek szolgálatába. Most az orvosaink mögé állunk azzal, hogy megvásároltuk ezt a vérképelemző kislabort, amely lehetővé teszi, hogy csökkentsük a vérvételre jelentkezők számát, és megkezdődhessen a betegek azonnali, célzott kezelése.”

Az orvosok eldönthetik, hogy igénylik-e ezt a készüléket

Dióssi Csaba polgármester az átadón elmondta, hogy azért tartották fontosnak ennek a készüléknek a beszerzését, mert ezzel adott esetben gyorsabbá, azonnalivá válik a gyógykezelés megkezdése vagy a további vizsgálatok elrendelése. Most két újabb gyermekorvosi rendelő kapta meg a készüléket, hamarosan pedig 4 felnőtt háziorvosi rendelőbe is lezárul a beszerzés. Dr. Zumkó Anett gyerekorvos elmondta, hogy a vírusszezon kellős közepén óriási segítség egy ilyen készülék, hiszen felesleges antibiotikum-kúráktól lehet megkímélni a gyerekeket.

“A szövődmények esetén célzottan tudjuk küldeni a gyerekeket a megfelelő ellátásra, nem kell megjárni velük az ügyeletET, A laborT, A kórházI köröket”

– tette hozzá Dr. Zumkó Anett gyermekorvos
Az átadó után egy képzést is kaptak az orvosok

Gyorsabb a diagnózis, csökken a várólista

Dr. Veres Enikő házi gyermekorvos a nemrég átadott Széchenyi úti rendelőben dolgozik. A Postnak úgy nyilatkozott, hogy ezek az automata készülékek lecsökkentik az orvos-beteg találkozások számát. “Nagyon-nagyon örülök ennek a lehetőségnek,

nagyban megkönnyíti a munkámat ez a vérkép-automata, és hatékonyan alá tudjuk támasztani a teráPiánkat. Mindezt helyben, nem kell leteRhelni ezzel a vérvételes várólistát”

– fejtette ki a doktornő.

A jelenlegi három vérképelemző készülék után további négyet vásárol még az önkormányzat

Az orvosok egy képzésben is részt vettek az átadó után, így a készülékek jövő héttől már használatba is kerülnek.

Előző cikkPihenésre vágyik? Ez a vidéki szálloda elképesztő wellnessrészleggel várja!
Következő cikkHulladékokból alkottak ruhakölteményeket a Miss Éden versenyzői