Korábban írtunk róla, hogy újabb egészségházat épít az önkormányzat, a Tóváros után ezúttal a Cserkész utca Fő utca sarkán. A korábban pszichiátriai ellátást biztosító, jelenleg üresen álló épületben minden négyzetcentiméter megújul: felújítással és ráépítéssel egy modern egészségházat alakít ki az önkormányzat.

Dióssi Csaba polgármester a bejelentéskor a Postnak úgy nyilatkozott:

LÁTJUK, HOGY AZ EGÉSZSÉGÜGY TERÜLETÉN VAN TENNIVALÓ BŐVEN. EZ EGY ORSZÁGOS PROBLÉMA, AMIRE MI HELYBEN KERESÜNK MEGOLDÁSOKAT. A TÉTLEN SAJNÁLKOZÁS NEM DUNAKESZI STÍLUSA.

Nem ez az egyetlen egyészségüggyel kapcsolatos újítás. Hamarosan indul a regisztráció a családi szűrőnapokra, valamint hematológiai és egyéb elemző készülékeket vásárol az önkormányzat oda, ahol azt az orvosok kérik. Még akkor feltettük a kérdést, hogy vajon választási hajráról van-e szó, a választ ebben az interjúban olvashatják.

Parkolók kialakítása és parkosítás is része a beruházásnak

Lesz elég orvos?

Jelenleg minden orvosnak, védőnőnknek van helye a városban. Azonban Dióssi Csaba polgármester szerint a cél, hogy a páciensek és az orvosok, a védőnők számára is előnyös fejlesztésekkel tovább segítsék az ellátást. Ezzel a beruházással minden gyermekorvos külön rendelőben fogadhatja a gyerekeket, így komfortosabb lesz a várakozás, nem csúsznak egybe a rendelési idők. Ide fog költözni a IV. számú gyermekorvosi, az V. számú fogorvosi körzet, valamint az I., a X. és a XII. védőnői körzet is. Tehát meglévő rendelések fognak működni a megújult épületben.

A tervek szerint még idén év végén megtörténik a költözés, erről később külön fogják tájékoztatni az érintetteket.

Előző cikkLegjobb pillanatok a II. Dunakeszi Mindmegesziről
Következő cikkKülönleges ajándékot hoztak magukkal a lengyel testvérváros küldöttei