Aki élt és mozgott Dunakeszin, ellátogatott a városi toroskáposzta- és böllérfesztiválra. Sőt, a környező településekről és a határon túlról is sokan érkeztek, hiszen a megmérettetésen részt vett a lengyel és az erdélyi testvérváros is. Több mint 30 csapat dolgozott azért hajnal óta, hogy mindenki jóllakjon, a színpadon pedig folyamatosan szólt a zene, ment a tánc, és valljuk be, a fogópálinkák is megdobták a hangulatot. Nézze meg képes összeállításunkat. Frissítés: Aki a győztesek névsorára és videónkra is kiváncsi, kattintson ide.

Kezdjük azzal, milyen szellemes csapatnevek születtek. Tavaly már bevallottuk, hogy a rendőrség csapatneve, a Testi sertés nyert nálunk, de a Dunakeszi Járműjavító Hasutasok és Bod Reflex Darálunk és töltünk csapatneve is igen találó. De akadt még jó néhány jó ötlet a molinókon.

Ha a legszebben kiírt csapatnevet díjaznánk, az biztos, hogy Székelykeresztúr csapata nyerné. Ők egyébként is megadták a módját, gyönyörű díszítésekkel érkeztek Dunakeszire, a lengyelek pedig szép ruháikkal tűntek ki a tömegből.

Indultak a versenyen helyi cégek, családok és baráti társaságok is, de az önkormányzat is odatette magát. Dióssi Csaba a polgármesteri hivatal csapatával indult, Seltenreich József képviselő a Lakótelep Szíve csapattal, Szabó József és a Szent Mihály-templom közössége pedig Arkanyalok néven vett részt a versenyen. Itt volt Stray Sacz, a lengyel testvérváros küldöttsége, és Fót csapatától azt is megtudtuk, hogy megint a legjobb kolbász díjra gyúrnak Fóti Kolbi csapatnéven.

Fergeteges volt a hangulat a Kispiac csapatánál, és az előttük álló sorból ítélve az ételek is nagyon finomak voltak.

Fogópálinkákból sem volt hiány.

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. csapata Húslincák néven indult a versenyen

A résztvevők szerint a szervezők is odatették magukat

A szervezők a tavalyi tapasztalatok alapján jóval több csapattal, ennek köszönhetően több adaggal is készültek, sőt, Mindmegitta forralt borral is készültek, és több volt a jegypénztár is. Ez jól is jött, ugyanis hiába csak 11 órától volt kóstolás, már 9 órától rengetegen jöttek ki, dél körül pedig már minden sátornál állt a sor.

A kezdés pillanatai, jobbról balra: Gulyás László és Kundlya Zsófia házigazdák, Dióssi Csaba polgármester és Tóth Csaba volt rendőrkapitány, a zsűri elnöke

Kundlya Zsófia és Gulyás László, az esemény házigazdái pedig folyamatosan tájékoztatták a résztvevőket hol, mikor, mi várható a rendezvényen.

Fotósunk elkapta a legjobb díszítéseket, ötletek is.

Hamarosan jövünk az eredményekkel és a videókkal is, addig nézzék meg közösségi oldalunkon az élő videókat, beszámolókat és további képeinket.

Előző cikkHajnali öttől készülnek a csapatok, kezdődik a II. Dunakeszi Mindmegeszi
Következő cikkElkezdődött a Fő úti egészségház kialakítása