A lengyel testvérvárosból érkező delegáció nemcsak a a II. Dunakeszi Mindmegeszi versenyre érkezett. Látogatásuk alkalmával a Dunakeszi Diáknegyedet is megtekintették, és Jacek Lelek polgármester egy különleges díjat is átadott.

Jacek Lelek Stary Sacz Város Önkormányzata nevében díszpolgári címmel ismerte el a két testvérváros sikeres együttműködését segítő Dióssi Csaba polgármester tevékenységét. A Városházán rendezett találkozón Dióssi Csaba polgármester köszöntötte a testvérvárosi delegációk tagjait.

Dióssi Csaba polgármester a Dunakeszi Diáknegyedet is megmutatta a két delegáció tagjainak

Az eseményen jelen volt az erdélyi testvérváros, Székelykeresztúr küldöttsége is, Koncz Hunor-János polgármester vezetésével. Dióssi Csaba polgármester köszöntőjében elmondta, hogy az erdélyi testvérváros tapasztalatai és a dunakeszi lakosság kérésére tavaly nagy sikerrel rendezték meg az I. Dunakeszi Mindmegeszi toroskáposzta- és böllérversenyt, melyen 13 csapat indult.

“A sikert és az érdeklődést jól bizonyítja, hogy idén több mint 30 csapat verseng a közönség és a zsűri elismeréséért. Nagyon örülünk, hogy a nevezők között köszönthetjük Stary Sacz és Székelykeresztúr csapatait is” – hangsúlyozta a polgármester.

Díszpolgári elismerést adtak át

Jacek Lelek, Stary Sacz polgármestere köszönetét fejezte ki a baráti meghívásnak, melynek képviseletében a polgármester, az alpolgármester és a képviselő-testület elnöke is Dunakeszire látogatott. A lengyel kisváros polgármestere elismeréssel beszélt a két város immár 20 éves tartalmas együttműködéséről, a sokszínű kulturális események szervezéséről, a diákok csereprogramjairól.

“Áprilisban lesz 20 éve, hogy a két város között életre kelt ez a nagyszerű együttműködés,

azt pedig júniusban ünnepeljük, hogy IV. Béla király lányát, aki 1280-ban alapította a ma is működő kolostort, 25 éve avatta szentté II. János Pál pápa” – emelte ki Jacek Lelek, aki Stary Sacz Város Önkormányzata képviselő-testületének nevében díszpolgári címet nyújtott át Dióssi Csaba polgármesternek a két testvérváros sikeres együttműködésének magas színvonalú támogatásáért.

Jacek Lelek Stary Sacz Város Önkormányzata képviselő-testületének nevében díszpolgári címet nyújtott át Dióssi Csaba polgármesternek

Dióssi Csaba polgármester megköszönte a megtisztelő kitüntetést, amely – mint fogalmazott – a testvérvárosok együttműködését támogató kollégáinak az elismerése is. A polgármester kiemelte: “Nagy öröm számomra, hogy IV. Béla királyunk leányának, Szent Kingának a portréja látható a díszpolgári medálon. Történelmünket, a lengyel-magyar nép barátságát, a két testvérváros megbonthatatlan együttműködését kifejezi az is, hogy Dunakeszi főterén IV. Béla király szobra áll.”

A testvérvárosi csapatok üde színfoltjai voltak a II. Dunakeszi Mindmegeszi versenynek, nézze meg az eseményről készült képes összeállításunkat.

Előző cikkElkezdődött a Fő úti egészségház kialakítása
Következő cikkVIDEÓ – Határon innen és túl is jóllaktak a II. Dunakeszi Mindmegeszin