Az önkormányzat idén tél végén további két gyermekorvosi rendelőbe vásárolt vérképelemző kislabor-készülékeket, illetve a felnőttháziorvosi rendelőkbe is megkezdődött a gépek beszerzése. Az eddigi gépek vásárlása önkormányzati forrásból történt, most azonban a Dunakeszi IV. számú házi gyermekorvosi körzetbe a K&H gyógyvarázs a pénzintézet dolgozóinak karácsonyi felajánlásából vette meg a műszert.

A gép a gyermekek gyorsabb diagnosztikáját és hatékony gyógyítását teszi lehetővé. “Amiben hatáskörünk van, ott elmegyünk a falig, néha még azon túl is. Egészségügyben nekünk az az álláspontunk, hogy egy önkormányzat nem szakmai szervezet, viszont amit mi tudunk biztosítani, az a háttér. Ezt meg is tettük, hiszen felújítottuk az összes rendelőt, bővítettük és felújítottuk a szakorvosi rendelőintézetet, új mentőállomást építettünk, és most folyik egy újabb egészségház megépítése, szűrőnapokat és rendkívüli szakrendeléseket vezetünk be, valamint kislabor-készülékeket vásárolunk, hogy érdemben tudjuk csökkenteni a várólistákat. Köszönjük a K&H dolgozóinak és a Gyógyvarázs programnak, hogy partnereink abban, hogy országos problémára helyben találjunk megoldást, mert ezzel a vizeletelemző készülékkel segítenek csökkenteni a várólistákat és az orvos beteg találkozások számát. Egy szülőnek nagyon fontos, hogy gyermeke egészségéért mindent a lehető legrövidebb idő alatt intézhessen el, ez a műszer is erre nyújt megoldást.

Ez a felajánlás nagyon jól illeszkedik abba a programba, ami itt Dunakeszin elindult, a gyermek- és felnőttháziorvosok számára vérképelemző kislaborokat szerzünk be, hogy gyorsabb legyen a diagnózisok felállítása”

– nyilatkozta Dióssi Csaba polgármester.

Bartonovszki Ákos Ferenc, a K&H dunakeszi ügyfélpontjának vezetője és Dióssi Csaba polgármester

A K&H gyógyvarázs kollégáinak adományából vásárolták a gépet

A K&H már két évtizede hirdeti meg minden évben a gyermekegészségügyet támogató K&H gyógyvarázs pályázatát. A program jóvoltából eddig összesen 874 millió forint értékben, 551 alkalommal támogatta a pénzintézet a gyermekeket gyógyító szakembereket olyan korszerű eszközökkel, amelyek segítségével gyorsan és pontosan tudják diagnosztizálni és hatékonyan kezelni a kis betegeket.

A laborkészülék lehetővé teszi a hatékonyabb, gyorsabb diagnosztizálást, ezáltal csökkentve a laborba beutaltak számát

„A K&H gyógyvarázshoz minden évben csatlakoznak a K&H dolgozói is, legyen szó egyszeri támogatásról, a személyi jövedelemadójuk felajánlásáról vagy karácsonyi adományról” – mondta el Bartonovszki Ákos Ferenc, a K&H dunakeszi ügyfélpontjának vezetője. „2023 karácsonyán 13. alkalommal ajánlották fel a K&H dolgozói közül többen a karácsonyi vacsorájuk összegét a gyermekegészségügy javára, emellett pedig még jótékonysági vásárt is szerveztek, amely bevételét szintén a K&H gyógyvarázsnak adták. Az így összegyűlt összeg egy részéből, 667 ezer forintból a Dunakeszi  IV. számú házigyermekorvosi körzet számára vettünk innovatív, a gyermekek pontos diagnosztikáját, hatékony kezelését támogató eszközöket, amelyek segítségével a gyermekek hamarabb felgyógyulhatnak és újra teljes életet élhetnek” – tudtuk meg az átadón.

Ez az ötödik rendelő, és további hat felnőttháziorvosi körzetbe szerez be gépet az önkormányzat

Jelenleg három gyermekorvosi rendelőben van kislabor-készülék: Dr. Nagy Róbert III. számú gyermekorvosi körzet, Fóti út 35., Dr. Veres Enikő VI. számú gyermekorvosi körzet, Széchenyi utca 68. és Dr. Zumkó Anett II. számú gyermekorvosi körzet, Tábor út 56. Ezúttal a Barátság úti rendelőbe került egy vizeletelemző orvosi műszer.

Az átadón jelen volt Juhos Márton képviselő, lakótelep-fejlesztésért felelős önkormányzati megbízott

További hematológiai kislabor-készülékeket vásárol az önkormányzat oda, ahová azt az orvosok kérték. A Széchenyi úti rendelőbe már megérkezett a gép, emellett a I., II., III., IV., VIII. és IX. háziorvosi körzetbe kerülnek vérképelemző kislaborok.

A K&H már két évtizede hirdeti meg minden évben a gyermekegészségügyet támogató K&H gyógyvarázs pályázatát. A program jóvoltából eddig összesen 874 millió forint értékben, 551 alkalommal támogatta a pénzintézet a gyermekeket gyógyító szakembereket olyan korszerű eszközökkel, amelyek segítségével gyorsan és pontosan tudják diagnosztizálni és hatékonyan kezelni a kis betegeket.

Előző cikkKözkívánatra gyereknapig lehet megszerezni Zoknit, a dunakeszi plüsskutyát
Következő cikkMegkezdődik az útfelújítás a Karinthy Frigyes utcában is