Az önkormányzat idei útfelújítási programjában elkészült a Vasút utca és a Rákóczi út, a Kőrösi köz, a Barátság 35-45. körüli szervizút. Jelenleg folyamatban van a Mátyás király utca és a Karinthy Frigyes utca, utóbbinál komoly csapadékvízelvezetési problémák is adódtak korábban, erre is reagál a mostani beruházás. Benkő Tamás önkományzati képviselő adott tájékoztatást a részletekről és a szükséges forgalomkorlátozásokról.

“Mint azt a Tiszti lakótelepen élők közül bizonyára már valamennyien észlelték, a Karinthy Frigyes utca és a Fóti út találkozásánál április utolsó hetében csapadékelvezetési munkálatok kezdődtek: összefolyót telepítettek az utca elejére a Fóti úttal párhuzamosan, kitisztították a régóta meglévő rácsos összefolyót (amely a saroknál lévő régi árokba vezet), valamint új, nagyméretű árkot építettek a buszmegálló utáni zöldterületre éppen az új csapadékgyűjtő által elvezetett víz tárolására és szikkasztására” – adott hírt a munkákról Benkő Tamás önkormányzati képviselő a közösségi oldalán.

Azt is kiemelte, hogy a Karinthy Frigyes utcában elvégezték a meglévő növényzet szükséges gallyazását annak érdekében, hogy majd az útépítést végző gépek elférjenek, és ne tegyenek kárt a fákban.

“A napokban fejeződik be a Karinthy Frigyes utca Fóti úti és Schejbal József utcai végén befejeződött nagy kapacitású szikkasztóárkok kialakítása. Ezen fejlesztésekkel a Fóti útról remélhetőleg a korábbiaknál jóval kevesebb esővíz fog majd bejutni az utcára, és az utolsó négyemeletes háztömb pincéit sem fogja többé veszélyeztetni a csapadék” – hangsúlyozta a képviselő.

Az útfelújítás viszont már forgalomkorlátozásokkal jár

“Május 13-án, hétfőn következik a fejlesztés utolsó, leglátványosabb és az itt lakók részéről egyúttal a legtöbb türelmet igénylő fázisa: a jelenlegi rendkívül rossz állapotú útburkolat felmarása és az új aszfaltszőnyeg leterítése. Ezen munkafolyamatokat csak az alábbi forgalomkorlátozásokkal lehet elvégezni:

1., 2024. május 13., hétfő: reggel 7:00 óra és délután 16:00 óra (a legoptimistább becslések szerint 14:00) óra között a Karinthy Frigyes utcában tilos lesz megállni, a munkagépek működése miatt időnként várakozni kell majd a továbbhaladással. A Tiszti lakótelep zárt, hátsó parkolóinak megközelítése nem lesz korlátozva, az utcában reggel 7:00 óra előtt és délután 16:00 óra után meg lehet majd állni, lehet majd parkolni;

2., 2024. május 14., kedd: reggel 7:00 órától napközben ugyancsak tilos lesz megállni a Karinthy Frigyes utcában, ekkor zajlanak majd a szerelvényezési munkálatok, időnként várakozni kell majd a továbbhaladással. A Tiszti lakótelep zárt, hátsó parkolóinak megközelítése nem lesz korlátozva, az utcában reggel 7:00 óra előtt és délután 16:00 óra után meg lehet majd állni, lehet majd parkolni;

3., 2024. május 15., szerda: reggel 7:30 órától 16:00 óráig egyáltalán nem lehet majd behajtani a Karinthy Frigyes utcába (és értelemszerűen onnan ki sem lehet majd hajtani), tehát ezen időszak alatt a Tiszti lakótelep zárt, hátsó parkolóinak megközelítése nem lesz lehetséges. Az utcában reggel 7:00 óra előtt és délután 16:00 óra után meg lehet majd állni, lehet majd parkolni, és a Tiszti lakótelep zárt, hátsó parkolóinak megközelítése nem lesz korlátozva;

4., 2024. május 13., hétfőn reggel 7:00 óra és május 15., szerda délután 16:00 óra között – tehát a Karinthy Frigyes utca útépítési munkafolyamatai alatt – a könnyebb megközelíthetőség érdekében a Schejbal József utca egyirányúsítását feloldják, így a Tiszti lakótelepre nem csak a Fóti útról lehet majd behajtani” – tájékoztatta a Postot a képviselő.

Amennyiben a kitáblázások ellenére az ott megálló gépjármű forgalmi akadályt képez, azt haladéktalanul elszállítják majd a területről. Ezeknek megfelelően kérik a lakók együttműködését.

Előző cikkÚjabb kislabor-gépet adtak át Dunakeszin
Következő cikkTurisztikai ügynökség: 2024 rekordév lehet az első negyedéves számok alapján