Dióssi Csaba nemrég videóban jelentette be, hogy útfelújítási program indul a városban. Idén tavasszal 6+1 önkormányzati utat aszfaltoznak újra, de arra is rákérdeztünk, hogy mi a helyzet az állami utakkal.

Az első út a Barátság útja 35-45. szám közötti szervizút, itt már február utolsó napjaiban megkezdődtek a munkálatok. Erről Seltenreich József önkormányzati képviselő naponta ad helyzetjelentést közösségi oldalán.

A Barátság 35.-45. szervizút felújítás 2. hete! Ma is megy a munka szépen!💙💚

Közzétette: Seltenreich József “A Lakótelep Szíve” körzet Önkormányzati Képviselője – 2024. március 3., vasárnap

A 6+1 útból a plusz egy a Krajcár köz, ami a Kőrösi iskola és Csillagszem Bölcsőde közötti út. Itt a teljes terület megújul. A szülők közül rengetegen támogatták a parkolók kialakításával járó útfelújítást, ezért az ütemezést átalakítva a héten neki is estek a területnek. Két ütemben zajlik a munka, hogy az intézmények gyalogos megközelíthetősége folyamatosan biztosított legyen.

A Krajcár köz megújítása a Kőrösi iskolába, a Gyöngyharmat Tagóvodába és a Csillagszem Bölcsődébe járó gyerekek szüleinek életét is megkönnyíti

“Természetesen a zöldfelület is rendezve lesz, hiszen nálunk alapszabály, hogy nincs fejlesztés zöldterület-fejlesztés nélkül”

– tette hozzá a képviselő.

Mi a helyzet a közút fronton?

A következő szakasz, amit március 6-án kezdenek el, az a Vasút utca. Bár a szakasz nem hosszú, mégis sokan használják, az Alsótabán és a Vasút utcai irodaház felé közlekedők egyaránt örülhetnek a projektnek. Itt egyébént a vasútállomás miatti jelentős gyalogos forgalom indokolta a járdafelújítást is, ami a napokban ért véget.

✅EZ IS ELKÉSZÜLT! Haladunk lépésről lépésre. Megújult a Vasút utcai járda, igaz, az egyik pontján szabálytalan…

Közzétette: Szabó József – Dunakeszi önkormányzati képviselő – 2024. február 27., kedd

“A járda és az út állapota nem éppen a mai időket idézte, ráfért a felújítás. Jelentős lakossági igény érkezett hozzám ezzel kapcsolatban, örülök, hogy Dióssi Csaba polgármester úr is támogatott ebben. Hamarosan egészen új arcát mutatja majd ez a környék” – nyilatkozta a Postnak Szabó József képviselő. A képviselőnél a Szent István utcára is rákérdeztünk. Bár állami útról van szó, nagyon sok komment, üzenet érkezett hozzánk az út felújításával kapcsolatban.

“Nem is kérdés, hogy a Szent István utca van a legrosszabb állapotban. Dióssi Csaba polgármester úr folyamatosan keresi, és úgy tűnik, meg is találja azokat a megoldásokat, aminek köszönhetően előre tudunk lépni a közutak kérdésében is”

Sipos Dávid alpolgármester közösségi oldalán olvasható, hogy DMRV szennyvízcsatornát fog itt cserélni. “Amellett, hogy nem az önkormányzat, hanem a Magyar Közút feladata az út felújítása, a munkálatokig nem lehet és nincs is értelme aszfaltozni, mert fel fogják túrni az utat. Utána kerülhet sor az út felújítására. Azon leszünk, hogy ez mielőbb megvalósuljon. Addig is 7 önkormányzati utat felújítunk, és polgármester úr közbenjárásának köszönhetően komoly esély van arra, hogy a Kossuth L. utca egyes szakaszai is megújulhatnak” – nyilatkozta Sipos Dávid.

Egész komoly esély van a Kossuth Lajos utcai felújításra

Erről Sipos Dávid alpolgármester tett közzé egy bejegyzést. Azt írja, hogy a Kossuth Lajos utca felújítása érdekében helyszíni szemlén voltak a Magyar Közúttal. “Dióssi Csaba polgármester úr kérte, hogy vizsgálják meg, hogy önkormányzati részfinanszírozással együtt melyik szakaszokat tudnánk felújítani az állami tulajdonban lévő úton. Az már a helyszínen kiderült, hogy első körben csak olyan szakaszon lenne lehetőség közös beruházásra, ahol nincs egyéb munkálatokra szükség, például útalapcsere, csapadékcsatorna építése. Amint választ kapunk, természetesen rögtön beszámolunk!” – olvasható az alpolgármester közösségi oldalán.

Nem is kérdés, hogy a Magyar Közút kezelésében lévő Kossuth Lajos utcára ráférne egy felújítás

A kommenteket látva az biztos, hogy a Kossuth és a Szent István utca felújítása hatalmas előrelépés lenne, így mi is árgus szemekkel figyeljük a bejelentéseket, konkrétumokat.

Előző cikkVilágszerte összeomlott a Facebook, a Messenger és az Instagram
Következő cikkVégre itt a jó hír: felújítják a Kossuth Lajos utca két szakaszát is