Az önkormányzat idén március elején először szervezett átfogó családi napot, most szombaton pedig már a harmadik szenior szűrőnapra került sor. A két eseményen több mint 1300 szűrést végeztek el.

“Láthatóan valós igényekre reagáltunk. Széleskörű összefogás jött létre. Mindez az orvosok, a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet dolgozói, a védőnők, az országos főigazgatóság nélkül nem jöhetett volna létre. Azért ilyen jó ez a város, mert mindenki odateszi magát! Nem lehet elégszer megköszönni ezt a hozzáállást, ezt a csapatmunkát” – hangsúlyozta Dióssi Csaba polgármester.

Csoma Attila önkormányzati képviselő, a szenior szűrőnap kezdeményezője közösségi oldalán ezt írta: “Az egymásra való odafigyelés és a gondoskodás jegyében zajlott a mai napon a III. Dunakeszi Szenior Szűrőnap a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézetben, ahol sok százan vettek részt a felkínált szűréseken. Nagyon köszönöm az SZTK dolgozóinak és a Gondoskodunk az Idősekről Tanácsadó Testületnek az egész napos helytállást, valamint a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatának a regisztrációkban végzett munkáját!”

Csoma Attila önkormányzati képviselő fogadta a szűrőnapra érkezőket

A szűrésre érkezők úgy nyilatkoztak, hogy flottul zajlott az esemény, kedvesen fogadták őket. “Nagyon örülünk, hogy rendszeresen nyújt erre lehetőséget az önkormányzat, mert a megelőzés és a korai diagnózis a legfontosabb, főleg a mi korunkban” – mondta Tóth Ferencné a Postnak.

Dióssi Csaba korábban a Postnak úgy nyilatkozott:

“LÁTJUK, HOGY AZ EGÉSZSÉGÜGY TERÜLETÉN VAN TENNIVALÓ BŐVEN. EZ EGY ORSZÁGOS PROBLÉMA, AMIRE MI HELYBEN KERESÜNK MEGOLDÁSOKAT, A TÉTLEN SAJNÁLKOZÁS NEM DUNAKESZI STÍLUSA.

Az egészség megőrzése mindenki számára az egyik legfontosabb dolog, ezért a fejlesztéseket, lehetőségeket tekintve mi elmegyünk a falig, sokszor még kicsit tovább is. Ha megjelenik valamilyen betegség, az súlyosan felzaklatja az egész családot. Ezért foglalkozunk azzal önkormányzati szinten is, hogy szűrőnapokkal segítsük a megelőzést” – hangsúlyozta Dióssi Csaba polgármester.

Előző cikk30 éves áldozatos munkáját ismerték el a Magyar Ezüst Érdemkereszttel
Következő cikkEgymilliót nyerhetnek a középiskolások