Nemrég tettük közzé a közparkokról szóló cikkünket, és már abban is megemlítettük, hogy a Szent Mihály-templom előtti kis tér teljesen megújult. Az itt élők és az erre közlekedők szerint az elmúlt egy évben mintha kicserélték volna a környéket: zöld, rendezett és szép lett a tér és a hozzá kapcsolódó terület.

“Nap mint nap pozitív visszajelzéseket kapok a térrel és a Szent István utca érintett szakaszával kapcsolatban. Amit korábban tőlem kértek az itt élők és a környező intézmények vezetői: legyen akadálymentes a közlekedés, telepítsünk padokat és cserjéket. Egy igazán szép, rendezett teret sikerült kialakítani, a fű is megerősödött, és a napokban kerül fel az i-re a pont: egy helyi festőcsapat varázsolja szebbé a téren található trafóházat. A kerésnek megfelelően tulajdonképpen a parkot és környezetet festik rá a felületre.

Parkosították a Szent Mihály teret

Köszönöm Dióssi Csaba polgármester úr támogatását és Tóth Eszter főkertész szakmai iránymutatásait” – nyilatkozta a Postnak Szabó József önkormányzati képviselő.

“A Szent István utca érintett szakaszán a parkolók kialakítása adott egyfajta rendezettséget a területnek, örömmel látom, hogy használják is a parkolókat, és a tavaly elültetett cserjék is szépen megerősödtek. Szeretnénk ezt a munkát tovább folytatni: a kereszteződés beláthatóságának felülvizsgálatát, a zebra kialakítását és a régebbi járdák akadálymenetesítését kértem a műszaki kollégáktól.

Értelemszerűen nem lehet mindent egyszerre elvégezni, de úgy gondolom, az elmúlt egy évben nagyot léptünk előre a környék rendezettségét illetően. Jó példa erre a Budai Nagy Antal-Táncsics utcai kereszteződés, ahol majdnem egy évet vett igénybe a háromágú zebra és különböző közlekedésbiztonsági elemek, például a korlát megtervezése és szakhatósági engedélyeztetése. Szerencsére ott már túl vagyunk a bürokrácián, az érintett intézmények igazgató asszonyaival egyeztetve a nyári szünetben meg is kezdjük a zebrák kialakítását. Köszönöm Deézsiné Telek Ágnes és Faith Éva vezetőknek, hogy segítették az igényfelmérést és a szakmai egyeztetés folyamatát” – egészítette ki Szabó József.

Előző cikkKülönleges napot tartottak a dunakeszi kutyakiképzőben
Következő cikkA városi pedagógusnapon adták át az Év pedagógusa kitüntetéseket