Nyílt napot tartott a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztálya a Repülőtéri úti objektumában. 1000 gyerek látogatott el Dunakeszi iskoláiból és óvodáiból, hogy belessenek a kutyavezető kiképzés izgalmas, de nem könnyű világába.

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ minden évben egyszer megnyitja kapuit a város iskolásai előtt, hogy programjaikkal kedveskedjenek a gyerekeknek. A nap eseményei közül a kutyás bemutató a fő program, amit leginkább várnak a gyerekek.

A diákok a szolgálati kutyák képzéséről, alkalmazásáról szerezhetnek hasznos információkat, de emellett a büntetés-végrehajtás és a rendőrség más társszervei is bemutatják működésüket, felszereléseiket.

Pethő Krisztián önkormányzati képviselő, ahogy minden alkalommal, most is jelen volt az eseményen, segített a szervezésben. A Postnak úgy nyilatkozott, hogy az önkormányzat nagyon büszke, hogy Dunakeszin működik a kutyakiképzés nemzetközi élvonalába tartozó központ, innen kerülnek ki a legjobban képzett kutyák világszerte. “Az pedig külön öröm számunkra, hogy ebbe a magas színvonalú munkába a dunakeszi gyerekek rendszeresen bepillantást nyerhetnek” – tette hozzá a képviselő.

Pethő Krisztián önkormányzati képviselő (bal2) a ROKK vezetőivel

A szolgálati kutyák nagyon jól képzett munkaeszközök, de ösztönállatok révén nem kimondottan szeretik, ha simogatják őket, ezért a szervezők kevésbé képzett, simogatásra alkalmas kutyákat is elhoztak, akik a gyerekek közeledését is szívesen viselik.

 

Előző cikkEgy igazán különleges játszótér készül a Béke úton
Következő cikkÚj arcot kapott a Szent Mihály tér