Évtizedes hagyománya van Dunakeszin annak, hogy ünnepség keretében köszöntsék a város pedagógusait. A VOKE József Attila Művelődési Központ adott otthont a rendezvénynek, ahol idén is két személy vehette át az Év pedagógusa díj elimseréseket.

A városi intézményben dolgozó pedagógusokat és munkatársaikat Dióssi Csaba polgármester köszöntötte.

A városi intézményekben dolgozó pedagógusokat és munkatársakat a VOKE József Attila Művelődési Központban köszöntötte az önkormányzat

Beszédében kiemelte, hogy milyen magas szakmai színvonalú munka folyik a helyi oktatási és nevelési intézményekben. “Kiemelkedő felvételi és érettségi eredményeket, a tanulmányi versenyeken kimagasló helyezéseket, valamint folyamatos sport- és művészeti sikereket érnek el diákjaink a városban, amihez az önök munkája elengedhetetlen. Mindehhez persze szükséges az óvónőink munkája, hiszen mindehhez odaadásukkal és felkészültségükkel ők adnak megfelelő alapot az iskolába készülő gyermekeknek” – emelte ki köszöntjében Dióssi Csaba polgármester.

A Pedagógus Szolgálati Emlékérmet Szabóné Forgács Gabriella tankerületi igazgató és Dióssi Csaba polgármester adták át.

Nyugdíjba vonulásuk alkalmából és a gyermekek, tanulók oktatása, nevelése terén végzett kiemelkedő munkájukért Pedagógus Szolgálati Emlékéremben részesült: Bereczkiné Juhász Éva, a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola pedagógusa és Lindmayer Zsuzsanna, szintén a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola pedagógusa.

Hagyományosan itt adták át a színes diplomákat azoknak, akik 50, 60, 65, illetve 70 éve szerezték meg a diplomájukat. Marton Katalin, Szabados Miklósné rubin, Szabados Miklós vas, Gyarmati Csaba és Érsek Betti arany diplomát vehetett át.

Az Év pedagógusa díjakat Dióssi Csaba polgármester, Szabóné Forgács Gabriella tankerületi igazgató és Szabóné Ónodi Valéria, a Dunakeszi Óvodai Humán Szolgáltató Központ igazgatója adta át.

Bíróné Kovács Ildikó – Az év pedagógusa

Bíróné Kovács Ildikó a Dunakeszi Óvodai és Humán Szolgáltató Központ és Könyvtár Piros Tagóvodájának óvodapedagógusa, a tagintézmény igazgatóhelyettese. A kitüntetés átadásakor elmondták róla, hogy mindkét munkakörét kiemelkedő szakmai tudással, hivatástudattal, következetességgel, lelkiismeretesen végezte. Szakmai alázata, kötelességtudata, szorgalma példaértékű volt.

Türelemmel, szeretettel és nagy hozzáértéssel foglalkozott a gyermekekkel. Magas szintű nevelőmunkájával, szakmai hozzáértésével modellként szolgált kollégái számára is. Feladatainak eredményes ellátása érdekében fontosnak tartotta a tudásának gyarapítását, új, innovációs lehetőségek megismerését, elsajátítását, kipróbálását.

A gyermekek, a szülők és a kollégák mindig bizalommal fordulhattak hozzá, mert kedvességével, barátságos, ugyanakkor határozott természetével képes volt elnyerni a rokonszenvüket. Vezetői tevékenységében is igazi csapatjátékos volt. Minden esetben figyelt kollégái igényeire. Együttműködését a megbízhatóság, az őszinteség, a lelkiismeretesség jellemezte. Képes volt saját érdekeit az intézményi érdekek alá rendelni. Váratlan helyzetekben rugalmasan, kreatívan reagált, a problémamegoldásra törekedett. Kimagasló szervezőkészségével nagyban hozzájárult a Piros Tagóvoda programjainak sikeres megvalósításához.

Földiné Gátfalvi Zsófia – Az év pedagógusa

Földiné Gátfalvi Zsófia a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola alsó tagozatos munkaközösségének tagja. Céltudatos, kitartó, pozitív megerősítésre épülő munkáján kívül drámapedagógiai módszertani tudásának folyamatos kamatoztatásával az iskolai közösség legjobb tanulóközösségeit építi. Legfontosabb pedagógiai hitvallása az elfogadás. Ő az, aki sikerrel illeszti be a közösségébe a nehezen kezelhető vagy tanulási nehézséggel küzdőket, a sajátos nevelési igényű gyermekeket is. Kiáll értük, kiáll az ügyért, az integrált nevelés fontosságáért. Gyermekközösségei elfogadók, egymásra figyelők. Minden tanítványához megtalálja az utat, egyénre szabott módszerekkel bontakoztatja ki a személyiségüket, mutat rá a tehetségükre.

Tanítványai ott vannak a vers- és prózamondó versenyeken, a Bolyai Természettudományi Csapatversenyben országos döntőbe jutottak. Kiemelkedően fontos számára a hagyományőrzés. Elsők között kezdeményezte a Kőrösi iskola Sakkpalota programhoz történő csatlakozását, kimagasló a szerepe abban, hogy referenciaiskolává válhattak. Számos nagy, iskolai szintű program szervezője, melyek közül a tankerületi szintű Gérecz Attila vers- és prózamondó verseny az egyik legfontosabb. Magas színvonalú munkája a városban elismert, sok szülő érte íratja be gyermekét a Kőrösibe.

Földiné Gátfalvi Zsófia lelkesedése, pontos, precíz munkavégzése, hatalmas energiája, lendülete példa a pedagógusoknak. Kollégái szeretik, bizalommal fordulnak felé. Igyekezete, figyelme mindenre és mindenkire kiterjed, udvarias, segítőkész attitűdje mindenkiből elismerést vált ki. A legtöbbet és a legfontosabbat teszi: örömforrássá az iskolát minden kisgyermeknek, miközben kutatja és gondozza a tehetségeket, építi a kapcsolatot a szülőkkel, jó hírét viszi az iskolánknak és az itt folyó magas színvonalú nevelésnek – írta róla igazgatója.

A kórus 2023 szeptemberében alakult a művészeti iskolában Nemeskéri Emese vezetésével. Azóta több városi rendezvényen is felléptek

Az eseményen a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adtak műsort.

Előző cikkÚj arcot kapott a Szent Mihály tér
Következő cikkElképesztően sokan kíváncsiak az idei veteránjármű- és repülőnapra