Elsőként írtunk róla, hogy megnyitott Dunakeszi híres strandja. Azt országos média is sorra vette át a hírt, ami nem csoda, hiszen ahogy írtuk, az eddigi szolgáltatások eszközhasználattal bővülnek ki. Többek között suppot is igénybe lehet venni. Rasztotzky Eszter egykori kajakvilágbajnokot, a SUP-sportág hazai népszerűsítőjét kérdeztük a dunai suppozásról. Pár fontos tényezőre hívja fel a suppozni vágyók figyelmét a thaiföldi SUP-világbajnokságra készülő dunakeszi versenyző.

A dunakeszi strandon hamarosan lehet suppot használni. Mit gondol erről?

Örülök a sportág népszerűségének, és hogy a strandon erre is van lehetőség.

Ami lényeges, hogy mindenki mentőmellénnyel gyakoroljon, mivel a Duna nem veszélytelen.

Mindenképp nagyszerű dolog, hogy a híres strandunkon bővül a sportolási lehetőség, a SUP pedig nagyszerű lehetőség a kikapcsolódásra, a mozgásra.

Június 1-jén megnyitott a dunakeszi szabadtrand

Mire hívná fel a figyelmét azoknak, akik a Dunán suppoznak?

Azt tudni kell, hogy a Dunán mindenhol kötelező mentőmellényt hordani, mert mindenhol veszélyes. Figyelni kell a sodrásra és a hajózási útvonalra. Nálunk, Dunakeszin eléggé nagy a hajóforgalom, még a strand mellett is. Távolra semmiképpen ne evezzenek be a kezdők, mert a sodrás könnyen elviheti a deszkát a suppozóval együtt.

Mindenkinek azt ajánlom, hogy a part közelben suppozzon, mert ha leesik, akkor vissza tud rá menni.

Viharban, szélben nem szabad bemenni. Egyébként nem gondolom, hogy nehezebb suppozni a Dunán, mint egy tavon. A Balatonon és a Velencei-tavon nem mindenhol kötelező a mentőmellény, mert strandeszköznek számít.

Rasztotzky Eszter egykori kajakvilágbajnok a SUP-szezon első hazai versenyén, a Vass István Emlékversenyen 2 számban is ezüstérmet szerzett.

Ön tervezi, hogy kipróbálja a suppozást a dunakeszi strandon?

Dunakeszin van lehetőség, hogy mint sportág is kipróbáljuk a suppot

Divatos lett a szabadidős suppozás?

Úgy látom, hogy igen, nagyon sokan vezetnek már túrákat is. Sokan szeretnek csak időt eltöltetni a deszkán, tehát nem sportolni. Inkább ennek van nagyobb bázisa itthon. A verseny és a sport oldala még fokhiányosabb Magyarországon, de remélem, hogy ez is alakulni fog pár éven belül. A Dunakeszi Kajak Klub minél több fiatalt vár, mert jó lenne a vérfrissítés, hogy minél több gyerek kezdjen el suppozni. Külföldön kisgyermekkortól 60 éves korig gyakorolják ezt a sportágat, mert nagyon jó lehetőség, hogy vízen legyünk, és hogy élményszerűen sportoljunk. Reméljük, hogy Magyarországon is minél többen kipróbálják ezt a sportágat.

Előző cikkDunakeszin egyedülálló módszerrel emelik ki a zenei tehetségeket
Következő cikkMi volt a siker titka? – Feljutottak a kézis fiúk az I. osztályba