Mint ahogy arról már beszámoltunk, idén a VSD U18-as fiúcsapata az utolsó forduló eredményétől függetlenül, veretlenül nyerte meg a bajnokságot. Ezzel megszerezte a jogosultságot arra, hogy jövőre az első osztályban indulhasson. Edzőjükkel, Galbos Áronnal olvashatnak értékelő interjút.

A keleti csoport másodosztályában indult a csapat. A tavalyi U16-os korosztály bajnoki címe, valamint a serdülők helyezése után az együtt tartott, remek képességű játékosokból álló csapat tovább erősödött három játékossal. Az első fordulótól kezdve a saját célkitűzés volt megnyerni a serdülő korosztályt. A csapat szót emelte ki edzőjük, hiszen sokszor ez volt az erősségük, hogy egymást segítve hozták sorra a győzelmeket.

Milyen célokkal vágtak neki a szezonnak?

A tavalyi eredmények alapján a dobogós helyezéseket tűztük ki. Egy-két forduló elteltével már nagyjából láttuk a saját csapatunk és ellenfeleink erejét is, ekkor kezdtünk el abban reménykedni, hogy akár az első hely is megszerezhető a szezon végén.

Öröm a feljutás pillanatában

Volt-e sérülés, vagy bármi ami hátráltatta a munkát?

Ami többször fejtörést okozott, hogy az U18-as csapat több tagja is képességei alapján már megállta volna a helyét az U20-as csapatban is, azonban a szabály szerint fordulónként csak 4 játékos játszhat fel. Ezeket nehéz volt összelogisztikázni, hogy melyik fordulóban melyik korosztályra fektessünk nagyobb hangsúlyt. Egy komolyabb és több kisebb sérülés volt a szezon folyamán. Ábrahám Márton a Kiskunhalas elleni áprilisi mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, pont a legfontosabb, Gödöllő elleni hazai mérkőzés előtt. Pótlását úgy gondolom, hogy meg tudtuk oldani, de biztosan hozzá tudott volna tenni mind a két hátralévő mérkőzéshez.

Volt-e valaki, aki kiemelkedően teljesített a szezonban?

A csapatkapitány Dobák Tamás lőtte legtöbb gólunkat (141), emellett minden mérkőzésen és szinte minden edzésen részt vett, ezért őt mindenképp kiemelném. Mögötte Polányi Márk 126 gólja és Helembai Hunor 74 is kiemelkedő, valamint Fodor Levente kapusunk fontos védéseivel meghatározó szerepet töltött be a csapatban. Mellettük a tavaly érkezett 2005-ös születésű “rutinosabb” játékosok, Pap Martin, Lakatos János és Máté Barnabás góljaik mellett védekezésben segítettek sokat a győzelmek megszerzésében.

Kik segítették a csapat munkáját?

A csapat munkáját Kántor Anikó edzőként, Kovács Andrea gyúróként segítette. 

Mit árulnak el a számok?

Néhány statisztika: 18 fordulón 17 győzelem, mindössze egyetlen döntetlen. 703 lőtt gól, mindössze 419 kapott, plusz 284 gólkülönbség. 

Lövés a mindent eldöntő meccsen

Egyéni teljesítmények

 • Dobák Tamás itt is, mint az ifiben, a csapat irányítója. 141 szerzett góljával a 4. helyen végzett a góllövőlistán. Meg is nyerhette volna ezt az egyéni versenyt is, ha többször választja a támadás befejezéseket, és nem inkább remek labdákat osztogat. De képes volt igazi vezérként a csapat érdekeit priorizálni. Sok szép gólt és gólpasszt köszönhetünk neki. 
 • Polányi Márk kihagyta az első két mérkőzést, mégis 126 gólt dobott 16 fordulóban. Ez meccsenként majdnem 8 gólos átlagot jelent, így ő a második legeredményesebb játékosunk. Csodás átlövéseket, bombagólokat láthattunk tőle, remek passzokat beállósainknak. 
 • Helembai Hunor szélsőként lett harmadik a hazai góllövőlistán a 74 lőtt góljával, melyek jelentős részét gyors indulásokból szerezte, ami remek helyzet felismerését és biztos ziccer értékesítéseit dicséri. 
 • Lakatos Jani,  Pap Martin, Máté Barnabás, akik bár ősszel érkeztek hozzánk, olyan gyorsan illeszkedtek be a csapatba, mintha mindig itt lettek volna. Hozzáállásuk, mentalitásuk példaértékű és sportemberhez méltó. Sokszor félig sérülten, de még betegen is a csapat rendelkezésére álltak. Jani 69 (beálló), Martin 65 (átlövő) és Barni (szélső) 40 gólt vágott. Sokat köszönhettünk a srácoknak ebben a bajnokságban. 
 • A gólok sorrendjében őket Konrád Soós Bálint követi 27 góllal. Bálint a fiatal kora ellenére helyt állt a serdülők között. Az előbb említett mentalitás rá is jellemző. Volt, hogy Egerben mérkőzést játszott, majd rohant vissza pár társával együtt az U16-os edzésre. Sőt, többször duplázott, mert fejlődni akar!
 • Őt Godó Gergő követi 24 találattal. Gergő sem hagy ki edzést, tudatos sportoló, igazi csapatember. A széleken remekül vállalta el a helyzeteket. Sok szép gólt dobott, okosan helyezte a lövéseit. Jövőre is számítunk rá!
 • Bogár Zoli és Baluka Bálint  balkezes játékosaink 23, illetve 20 gólig jutottak. Sokszor, amikor nem ment középen, segítettek be szélről. Bálint egyre többször tört be, és szerzett szép találatokat.
 • Bán Zalán mondhatni a szezon felénél csöppent a csapatba, és 13 mérkőzésen 20 gól dobott, ami igazán szép teljesítmény. Egyre bátrabban játszott, és szerzett szemfüles labdákat.
 • Ábrahám Marci, a nagy visszatérő, aki egy tavalyi sérülést követő műtét után került hozzánk. 8 meccsen 18 gólt dobott. Épp kezdett belejönni, amikor sajnos egy rossz lépést követően megsérült a másik lába. Innen is kívánunk gyors gyógyulást neki, várjuk vissza az ifi csapatba jövőre. 
 • Vasa Bálint remek védekezéssel és 17 góljával járult hozzá a bajnoki címhez. Középső védőként igencsak megnehezítette az ellenfelek életét. Az egyik legbiztosabb pont a védekezésben.
 • Sieferer Robin a szezon elején 7 mérkőzésen 16 gólt dobott. Robin jól lát a pályán, szintén komolyan veszi a sportot, szeret és akar fejlődni, szorgalmas. Jövőre mindenképp számítunk a játékára.  
 • Zsidi Farkas Samu, aki mindössze azért nem játszott csak 5 mérkőzést (14 gól), mert beálló poszton már volt két játékos a csapatban. Samu az utolsó fordulóban Lajosmizsén egy félidő alatt 9 gólt dobott. Ezzel bebizonyította, hogy méltó átvenni jövőre Janitól a beálló szerepét. 
 • Komlósi Kristóf sajnos kénytelen volt befejezni az idei évet egy nem várt esemény miatt. Kristóf egy nagyon tehetséges játékos, aki remekül lát a pályán. 8 góllal segítette csapatunkat mindössze 6 meccs alatt. Kristóf! Visszavárunk! 
 • Végezetül, de nem utolsó sorban kapusaink. Első számú serdülő kapusunk, Fodor Levente, akinek nagy szerepe volt abban, hogy a mi csapatunk kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban. Nagyon sokszor segítette a csapatát remek védéseivel, pontos indításival. Az utolsó hazai mérkőzésen a döntő fontosságú  7-es védésére sokáig emlékezhetünk.
 • Visszás Csabi, aki labdarúgó múltjával érkezett hozzánk, időről időre sokat fejlődött, és bebizonyította, hogy beleillik a csapatba. Szezon végén sajnos mégis a focit választotta. Sajnáljuk, és ha hiányozni kezd a kézilabda, bármikor szívesen látjuk.
 • Leszicskov Zsombor az U16 kapusa sokszor jól szállt be a mérkőzésekbe, többször sikerült hetest fognia. Különösen sokat segített, amikor serdülő után ifi meccs következett, és szükség volt Levi pihentetésére.

“Még egyszer gratulálok a fiúknak! Amikor nem ment annyira a játék, a szünetekben képesek voltak saját maguk felrázására. Nem tévesztették soha szem elől a célt, amit még szeptemberben kitűztek maguk elé. A dunakeszi kézilabdaélet legnagyobb sikereként könyvelhetjük el az első osztályba jutásukat” – zárta gondolatait az edző.

Előző cikkMár lehet suppozni a dunakeszi strandon, de csak óvatosan!
Következő cikkKét dunakeszi sportoló is bekerült az atlétikai Európa-bajnokság magyar csapatába