Ahogy arról már írtunk, a Nők Lapja a magazin 75. jubileumi éve alkalmából idén nyáron első ízben adja át a Példakép díjat. Hat kategóriában keresik azokat a nőket, akik saját szakmájukban, hivatásukban kiemelkedőt nyújtanak, és példaképek lehetnek mindannyiunk számára. Két dunakeszi érintettség is van: Radvánszki Edit, akit már bemutattunk, és dr. Benkovics Júlia, akit szintén szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani.

Dr. Benkovics Júliára az egészségügy kategóráiában lehet szavazni. A doktornő szülész-nőgyógyászként évek óta vezeti a mára hatalmas táborral rendelkező, hiánypótló Instagram-oldalát, ahol tabuként kezelt női témákban ad közvetlen stílusban praktikus tanácsokat. Nemrégiben megjelent könyvében is segít eloszlatni azokat a tévhiteket, amelyek a női ciklust, a nemi szerveket, a változókort illetően évtizedek óta velünk élnek. Úgy véli, az egészséges test és lélek alapfeltétele, hogy megismerjük és értsük azt a lenyűgöző rendszert, amelyet női testnek hívunk. Szívügye a Magyarországon még mindig tabunak számító szexualitás témája. Sokszor találkozik olyan nőkkel, akik bizonytalanságban és önhibáztatásban élnek, emiatt képezi személyes érdeklődésének tárgyát az egészséges női szexualitás, mert úgy véli, a nőgyógyászati rendelő az, ahol kertelés nélkül lehet beszélni ezekről a nagyon fontos kérdésekről.

Szerencsére Radvánszki Editet (közösségszervezés) és dr. Benkovics Júliát (egészségügy) nem egy kategóriában jelölték, így nem kell választani közülük, ide kattintva nyugodt szívvel szavazhatnak mindkettejükre.

Főkép forrása: Nők Lapja

Előző cikkDunakeszi – Magyar Közút 1:0
Következő cikkAdjon otthont a fecskéknek