A Nők Lapja a magazin 75., jubileumi éve alkalmából idén nyáron első ízben adja át a Példakép díjat. Hat kategóriában keresik azokat a nőket, akik saját szakmájukban, hivatásukban kiemelkedőt nyújtanak, és példaképek lehetnek mindannyiunk számára. Radvánszki Edit is köztük van, akivel legtöbben a szeniortornán és a Mozdulj, Dunakeszi! programon találkozhattak. Emellett olvasóink tudhatják róla, hogy 2022-ben a Belügyminisztérium Idősekért díjjal tüntette ki és ő szervezi az idei szeniorsportnapot is.

Olyan nőket mutatnak be, akik a szakmai teljesítményükön túl közösségi tevékenységükkel is kiemelkedő feladatot látnak el. Akik tudásukkal, szorgalmukkal, szervező munkájukkal és kifogyhatatlan lelkesedésükkel teremtenek értéket. Minden kategóriában szakmai zsűri választotta ki a Nők Lapja szerkesztőségével közösen az öt jelöltet, akikre június 4-ig az olvasók is leadhatják szavazataikat, így a díj odaítélésében a szakmai zsűri tagjai mellett az olvasóknak is jut majd kategóriánként egy szavazat.

Nincs más dolguk, mint kategóriánként kiválasztani a kedvencet, majd a szavazás végén feltett kérdésre helyesen válaszolni. A helyes választ adók között három darab páros belépőjegyet sorsolnak ki a Nők Lapja Példakép díj ünnepélyes díjátadó eseményére, amely Budapesten kerül megrendezésre 2024. június 19-én.

És hogy miért Edit?

Edit, miután nyugdíjba vonult egy idősgondozási szociális intézmény éléről, úgy gondolta, most kell, hogy igazán elkezdődjön a tánc. Egy tévéműsorban hallott a szeniorörömtáncról, be is iratkozott egy oktatói tanfolyamra, hogy aztán óriási lelkesedéssel vesse bele magát a tanításba, a közösség megszervezésébe. Mostanra a szeniorörömtánc országos mozgalommá vált, Edit pedig a RED-It Idősbarát Egyesület elnökeként egyre több táncolni, mozogni vágyót fog össze, legyen az ötvenes vagy akár hetvenpluszos. A tanításon kívül tánctáborokat, országos találkozókat, flashmobokat szervez; megesett már olyan is, hogy a budapesti Hősök terén ezeregyszázan táncoltak a Radetzky-indulóra. Vallja, hogy a tánc éppúgy fiatalon tartja a testet, mint a lelket és az agyat.

Előző cikkÚtfelújítás, parkosítás, lezárások – Mutatjuk, hol, mi történik a városban
Következő cikkKözel hatszázan igényeltek már esővízgyűjtő tartályt