Két helyszínen folytatódik útfelújítási program, több helyszínen zajlik parkosítás, de megújul a futókör is. Utánajártunk, hol vannak munkálatok és forgalomkorlátozások a városban.

Benkő Tamás önkormányzati képviselő arról tájékoztatta a Postot, hogy elkezdték a D. Ordass Lajos parki futókör felújítását, a következő három hétben ennek használatára nem lesz lehetőség. Ez az a park, ahova nemrég új mászókát, trambulint és mérleghintát telepítettek. Benkő Tamás önkormányzati képviselő elmondása szerint a 300 méter hosszú, 1,5 méter széles rekortán borítású futósávot – akárcsak az általa körbevett focipályát – még 2014-ben létesítette az önkormányzat. E két sportcélú terület nagyon sok dunakeszi lakost vonz erre a közösségi térre, most időszerűvé vált a futókör felújítása.

Benkő Tamás képviselő a helyszínen egyeztetett a kivitelezővel arról, hogy a futókör felújítása alatt is lehessen használni a park játszótéri elemeit és a focipályát

“Ma reggel a kivitelező vezetőjével folytatott helyszíni bejárásunk során egyeztettük a munkaterületek kialakítását. Nagy hangsúlyt fektetünk ugyanis arra, hogy mind a focipálya, mind az új játszóvár megközelíthető és használható legyen a futókör felújítása során is. Ennek érdekében gondoskodtunk arról, hogy a játszótér egyéb, a park nyugati felén található részét és a focipályát mobilkerítés válassza el a futókörtől. A pálya menti kerítés négy sarkában egy-egy ‘rést’ biztosítottunk a sportolók számára annak érdekében, hogy amikor játék közben a labda véletlenül a felújítással érintett területre pattan, akkor ki is lehessen hozni onnan” – nyilatkozta a képviselő.

Útfelújítások

A tavaszi útfelújítási program a tervezett ütemben halad. Két helyszínen is dolgoznak a városban, az egyik a Tábor utca-Mátyás király utca egyik szakasza, valamint a Rákóczi út egy szakasza. Itt forgalomirányításra kell számítani. Juhász Ádám, Alag városrész megbízottja szerint a lehető legkisebb forgalomkorlátozás mellett végzik a felújítást. “Többször jártam a helyszínen, hogy a munka során adódó kéréseket megoldjuk. Ezúton is köszönöm a lakók türelmét, és a kivitelező rugalmasságát” – emelte ki a megbízott.

A tavaszi útfelújítási programban a Kossuth Lajos utca szakaszain kívül több önkormányzati utat is felújít az önkormányzat. A Vasút utca, a Kőrösi köz, a Barátság 35-35. körüli szervizút már elkészült, jelenleg a Tábor utcában és a Rákóczi úton dolgozik a kivitelező

Nyíri Márton alpolgármester kérésére a Tábor utcai felújítást úgy végzik, hogy tekintettel legyenek a két érintett intézményre is. “Kértük a kivitelezőt, hogy a Fazekas iskolánál és Piros Óvodánál a forgalmi csúcsidőszakot vegyék figyelembe (7.30-8.00, 13.30-14.00, 15.30-16.00), és ebben az időszakban tegyék lehetővé a Szép Ernő utca használatát, hogy ne kelljen a forgalmi rendet ideiglenesen sem megváltoztatni az intézmények körül. A munka jó ütemben halad. Az első nap zökkenőmentesen zajlott, köszönjük a türelmet” – nyilatkozta Nyíri Márton.

Jól állnak a lakótelepi fejlesztések is. A Biztonságos Iskolautca Program keretében a Kőrösi iskola melletti parkolók, az útfelújítás és a járdaépítés a végéhez közelít, a cserjék, a fák és a virágok ültetése következik.

A lakók kérésére járda- és parkolóbővítés valósult meg a tűzoltós mászóvár mellett

Emellett a Szent István parknál elkészült a Juhos Márton, Lakótelep-fejlesztésért felelős önkormányzati biztos által ígért parkoló és a járda is, amit a szülők a tűzoltós játszótér építésekor kértek a képviselőtől.

Parkosítások

💙💚🌺🌷🌹

Közzétette: Seltenreich József “A Lakótelep Szíve” körzet Önkormányzati Képviselője – 2024. április 17., szerda

A Barátság útja melletti parkban a kitaposott ösvényekre a sétány már készül, ezt komoly parkosítás fogja követni. A közel 5000 m2-es zöldfelületen automata öntözőhálózatot alakítunk ki, és több mint 2000 cserjét és virágos növényt ültetünk el, új virágágyásokat, cserjefoltokat alakítunk ki Tóth Eszter főkertész asszony tervei alapján – nyilatkozta a Postnak Seltenreich József képviselő.

Majdnem kész a Szent Mihály tér parkosítása is, Szabó József önkormányzati képviselő tájékoztatása szerint az akadálymentes sétány, az öntözőrendszer kialakítása, a kért padok telepítése és a cserjék ültetése elkészült, az utolsó simításokra és a virágültetésre pedig a napokban kerül sor. Itt már lezárásokkal nem kell számolni.

HAMAROSAN ELKÉSZÜL A KIS PARK 🤗 Amit tőlem kértek az itt lakók: 📌akadálymentes közlekedés👣 📌parkosítás🌿 📌pihenőpad…

Közzétette: Szabó József – Dunakeszi önkormányzati képviselő – 2024. április 23., kedd

Az Aranyalma Tagóvoda bővítése kapcsán Pethő Krisztián képviselő adott tájékoztatást, aki azt jelezte, hogy a munkálatok miatt a kivitelező lezárta a mező melletti utat, mert folyamatosan munkagépek mozognak rajta.

Újabb 4 csoporttal bővül az Aranyalma Tagóvoda

“A mezőre az erdősáv másik oldaláról szintén ki lehet jutni. Az építkezés nagyon jó ütemben halad, a födém és a tető zsaluzása van folyamatban, illetve a belső válaszfalak is a helyükön vannak már” – nyilatkozta a képviselő.

Előző cikkNe hagyja ki az erősemberek nemzetközi versenyét az Aquaworld Resortban Budapesten
Következő cikkA dunakeszi Radvánszki Editre is szavazhat a Nők Lapja Példakép díj versenyen