Idén is folytatódik a városi fecskevédelmi program, már igényelhetők a kerámia-fecskefészkek, hogy villás farkú barátaink számára állandó otthont biztosítsunk a házainknál.

Az önkormányzat Zöld Dunakeszi Programja már több éve nyújt lehetőséget mesterséges fecskefészek- igénylésre, méghozzá díjmentesen. Nyíri Márton környezetvédelmi alpolgármester szerint évről évre nő a jelentkezők száma, idén újabb 100 kerámiafészek várja az új dunakeszi gazdáját.

“Ha valaki elbizonytalanodik, hogyan és hova tegye a fecskefészket, az ne aggódjon, hiszen fényképes tájékoztatót is mellékelünk a kerámiaedényekhez” – tette hozzá az alpolgármester.

Nyíri Márton alpolgármester és egy boldog fecskefészek tulajdonosa

“Sokan nem szívesen látnak az ereszük alatt, a verandájukon, a teraszukon fecskefészket a madarak piszkítása miatt, ám egy, a fészek alá helyezett polc ezt a kellemetlenséget is megoldja. Nem érdemes emiatt elriadni, a fecskékre szükségünk van a magunk és az állataink védelme érdekében. Kedvenc csemegéjük a legyek és a szúnyogok, 1 madár évente 1,5-3,5 kg-ot is elfogyaszt a veszélyes vagy betegséget hordozó rovarokból” – biztatja a lakosokat Nyíri Márton.

Fecskefészek-igénylés

Ha valaki szívesen fogadná otthonába a cikázó fecskéket, nem kell mást tennie, csak online regisztrálni a fészekért, amelyeket korlátozott darabszámban a jelentkezés sorrendjében házhoz is visznek.

Előző cikkKét dunakeszi jelölt is a Nők Lapja Példakép díj jelöltjei között
Következő cikkJótékonysági árverést tartottak a dunakeszi gyerekek alkotásaiból