Egy igazán különleges eseményt tartottak ma Dunakeszin a VOKE József Attila Művelődési Központban. A ma záruló kiállításon 86 dunakeszi gyermek és fiatal képzőművészeti alkotásait szerezhette meg a közönség, amelyek közös vonása, hogy megmutatják: hogyan látja a mai ifjúság a mi városunkat, pontosabban az ő városukat. A nem mindennapi alkotások jótékonysági árverés révén találtak gazdára.

Az önkormányzat, valamint a Szülőföld Könyvkiadó Kft. 2023 októberében meghirdetett pályázatára 200-nál több képzőművészeti és majdnem 250 rövid prózai alkotás érkezett. Ezek közül 86 kép és 46 írás került az eseményen bemutatott Az én városom, Dunakeszi című kötetbe – mondta megnyitóbeszédében a kiadvány szerkesztője, Kerekes Dóra, a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vezetője.

A díjakat Dióssi Csaba polgármester adta át, aki magánszemélyként is részt vett a liciten (a díjazottak a cikk végén elhelyezett fotóalbumban tekinthetők meg).

Dióssi Csaba polgármester, mellette Sipos Dávid és Nyíri Márton alpolgármesterek, Csoma Attila képviselő, az esemény házigazdája

Különdíjat adott át Kundlya Zsófia, a VSD Cheerleaders szakosztály vezetője, aki a pompontémájú két képet jutalmazta.

Kundlya Zsófia, a VSD Cheerleaders szakosztály vezetője, lakossági kapcsolatokért felelős önkormányzati megbízott a különdíjasokkal

Az eseményen részt vettek az érintett családok és számos érdeklődő is, akik elszántan vettek részt a liciten.

Többen saját gyermekük alkotását igyekeztek megszerezni az árverésen

Képviselők, intézményvezetők, szülők és érdeklődő lakosok szálltak ringbe az alkotásokért. A képek kezdő ára 5000 forint volt, a licitlépcső pedig 2500 forint. A többi kiállított alkotást egységesen 3500 forintért lehetett megvásárolni a rendezvény végén.

AZ ÁRVERÉSBŐL ÉS A KÖNYVEK ELADÁSÁBÓL SZÁRMAZÓ BEVÉTELT AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS A KIADÓ A VERESEGYHÁZI EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA DUNAKESZI TAGINTÉZMÉNYE SZÁMÁRA ADOMÁNYOZZA, AMELY SPECIÁLIS NEVELÉSI IGÉNYEKKEL RENDELKEZŐ GYERMEKEKET FOGAD NAP MINT NAP.

A rendezvényen beszédet mondott Dióssi Csaba polgármester, Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó Kft. vezetője, Nyíri Márton alpolgármester, a zsűri elnöke és Csáthy Tamás, a veresegyházi EGYMI igazgatója. Közreműködtek a Babják Színjátszó Stúdió, valamint az Et Vie Danse tánccsoport.

Az árverést Pethő Krisztán önkormányzati képviselő vezette, aki kettős szerepeben volt, ugyanis ő maga is részt vett a liciten.

Pethő Krisztián önkormányzati képviselő vezette az árverést

Nézzék meg galériánkat, érdemes!

Előző cikkAdjon otthont a fecskéknek
Következő cikkLeszámolnak a 43 éves piros linóleummal