A Térségi Tények hírportál nyilvánosságra hozott egy cikket, amiben azt állítják, hogy „87 millió forintot bukott Tonzor Péter miatt Heves városa.” A Szociáldemokraták Pártja mai sajtótájékoztatóján ennek apropóján felszólította Tonzor Péter DK-s politikust, polgármesterjelöltet, hogy lépjen vissza a jelöltségtől, mert szerintük emberileg méltatlan, szakmailag alkalmatlan arra, hogy a választók bizalmát kérje. Az előző cikkünk megjelenése óta az akkor még gödi szállal kapcsolatos kérdésre is megérkezett a válasz.

„A jegyzőkönyvek szerint Tonzor Péter, a DK polgármesterjelöltje 87 millió Ft kárt okozott Heves településnek egy ír kötvényvásárlási bizniszben. A kezemben lévő jegyzőkönyvből kitűnik, hogy a károkozás megtörtént. Tonzor Péter elismerte a felelősségét, a megbízását pedig felmondták. A dokumentumok kielemzése után megállapítottuk, hogy Tonzor Péter alkalmatlan arra, hogy a dunakesziek bizalmát kérje. Felszólítjuk, hogy még a választás előtt lépjen vissza a jelöltségtől” – nyilatkozta Somogyi Zoltán Péter, a Szociáldemokraták Pártja képviselőjelöltje.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint Tonzor Péter Gödön is folytatni kívánta a tevékenységét, de ezzel kapcsolatban akkor még nem tudtak konkrétumokat mutatni. Elmondásuk szerint erről a gödi önkormányzat tájékoztatását kérték, azóta meg is kapták. Ezt újabb cikkükben tették közzé. Ezt írják: “A 2019-es ellenzéki önkormányzat megalakulása után nem sokkal valóban feltűnt Gödön Tonzor Péter. Mint az SPB Befektetési Zrt. vezető privát bankára. A Kimittud oldalról és az ellenszel.hu blogról tudjuk, hogy Heves volt polgármestere Csáki Zsigmond már Gödön volt ekkor, mint Balogh Csaba tanácsadója. Elmondhatjuk, hogy összeállt a régi csapat. Az indikatív árajánlat szerint valóban 30%-ban fedezet nélküli vállalati kötvényeket ajánlott Tonzor Péter, mindezt dollárban, mivel a forint leértékelődését várta.” – állítja a Térségi Tények.

Somogyi Zoltán Péter és Lukácsi Bálint a Szociáldemokraták Pártja jelöltjei

A Szociáldemokraták Pártja dunakeszi csoportja visszalépésre szólította fel Tonzor Pétert, miután kiderült a hevesi ügy. Ma 16 óráig léphetnek vissza jelöltek, értesüléseink szerint Dunakeszin eddig csak Rafael Roland, a roma nemzetiségi önkormányzati választás jelöltje lépett vissza. Kérdés, hogy Tonzor Péter visszalép-e.

Korábban megkerestük Tonzor Pétert is, akinek az alábbi kérdéseket tettük fel: igaz-e, hogy 87 milliós veszteséggel zárult a szóban forgó kötvény eladása? Igaz-e, hogy a történtek után felmondták a szerződését? Kíván-e válaszolni arra, hogy a Szociáldemokraták Pártja visszalépésre szólította fel a június 5-i sajtótájékoztatón?

Cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz tőle.

Előző cikkÖtszázan tornáztak Katus Attilára a Mozdulj, Dunakeszin!
Következő cikkLegek a választáson – Utolsó heti összeállításunk