Az utca emberét kérdeztük meg arról, tudják-e, mikor lesznek a választások, és hogy kikre lehet szavazni. A legtöbben tudták, hogy most vasárnap lesz a szavazás, azt azonban már kevesen tudták felsorolni, hogy kikre is lehet leadni a voksunkat.

Micsutka Viktória azok között volt, akik tudták, hogy a választás június 9-én lesz. “Természetesen el fogok, illetve el fogunk menni a családommal. Nem vagyok az az ember, aki nagyon szeret a politikáról beszélgetni, én egy átlagos háziasszony, feleség vagyok, aki békességben, közös megegyezésben egy olyan helyen szeretne élni, ahol az empátia és a tisztelet a legfontosabb. 9 éve élek Dunakeszin, ami alatt megismertem és megszerettem a várost.

Szavazatommal azokat fogom támogatni, akik a virágzó társadalmi élet, szeretett közösségünk érdekeit képviselve szeretnék vezetni A városunkat.”

Többen a plakátok alapján igyekeztek felsorolni a polgármesterjelölteket, azt azonban kevesen tudták, hogy pontosan milyen szavazólapokat kapnak a választópolgárok, és azokon milyen pártok, jelöltek fognak szerepelni. Balogh Mária pedig csak annyit mondott:

már alig várja, hogy vége legyen ennek a kampányolásnak.

“Ilyenkor mindig előjönnek olyan arcok, akiket sosem láttam, nem is értem, mit képzelnek magukról, engem meg amúgy sem érdekel a politika” – zárta rövidre a kérdést.

Voltak, akik igazán képben vannak

Salamon Zsolt, Dunakeszi legnagyobb Facebook-csoportjának vezetője is nyilatkozott erről. Tökéletesen tudta, hogy milyen lapokon adhatja le a szavazatát június 9-én.

“Négy, vagy annál több szavazólapot fogunk kapni. Megválasztjuk: 1) Magyarország képviselőit az Európai Parlamentbe a most következő új ciklusra, 2) A megyei közgyűlés összetételét, 3) Aki arra jogosult, a kisebbségi önkormányzatok képviselőit, és ami talán a legfontosabb, 4) A helyi önkormányzati képviselőket, illetve 5) A polgármestert. Amit fontos és érdemes tudni, hogy ez utóbbiak – még a képviselők esetleges pártállásától függetlenül is – nem keverendők össze az országos pártpolitikával. Véleményem szerint ezért most nem az általános pártpreferenciánk (vagy esetleg az alapján, hogy mely pártot nem kedveljük) kell szavazni, hanem az alapján, hogy a jelöltekről mit tudunk.

Kizárólag Dunakeszi érdekeit szem előtt tartva döntök: mit tettek eddig a város, illetve A körzetük érdekében, milyen eredményeket értek el, illetve AZ ígéreteik mögött milyen reális megvALósítási tervek állnak (ide értve az ötletek finanszírozhatóságát is).

Ön szerint milyen most a kampányhangulat Dunakeszin?

Ami számomra rendkívül negatívan hat a kampány során, az a negatív kampány. Biztosan nem fogok olyan jelöltre szavazni, aki másik jelöltek pocskondiázásával próbál választókat meggyőzni. Ez engem kifejezetten taszít, és méltatlan politikai viselkedésnek tartom. Oldaltól, világnézettől függetlenül.

Akkor, ha jól értjük, tervezi, hogy részt vesz a választáson?

Természetesen, és azt gondolom, hogy mindenkinek, akit érdekel a város jövője, ezt kell tennie. Vegyünk részt minél többen a választoson és szavazzunk!” – nyilatkozta Zsolt.

Kedves olvasóink! Mielőtt elmennek szavazni, olvassák Választási Kisokosunkat is, ahol minden hasznos információt összegyűjtöttünk.

Előző cikkA 8 éves kispiac mindenkit vár a közös születésnapozásra
Következő cikkA Magyar Turisztikai Ügynökség üdvözli a Liszt Ferenc repülőtér magyar tulajdonba kerülését