A Térségi Tények hírportál ma nyilvánosságra hozott egy cikket, amiben azt állítják, hogy „87 millió forintot bukott Tonzor Péter miatt Heves városa.” A Szociáldemokraták Pártja mai sajtótájékoztatóján ennek apropóján felszólította Tonzor Péter DK-s politikust, polgármesterjelöltet, hogy lépjen vissza a jelöltségtől, mert szerintük emberileg méltatlan, szakmailag alkalmatlan arra, hogy a választók bizalmát kérje.

„A jegyzőkönyvek szerint Tonzor Péter, a DK polgármesterjelöltje 87 millió Ft kárt okozott Heves településnek egy ír kötvény vásárlási bizniszben. A kezemben lévő jegyzőkönyvből kitűnik, hogy a károkozás megtörtént. Tonzor Péter elismerte a felelősségét, a megbízását pedig felmondták. A dokumentumok kielemzése után megállapítottuk, hogy Tonzor Péter alkalmatlan arra, hogy a dunakesziek bizalmát kérje. Felszólítjuk, hogy még a választás előtt lépjen vissza a jelöltségtől” – nyilatkozta Somogyi Zoltán Péter, a Szociáldemokraták Pártja képviselőjelöltje.

Somogyi Zoltán Péter, a Szociáldemokraták Pártja képviselőjelöltje, szakpolitikusa

Szerintük Heves megyében megvalósult a Fidesz és a DK együttműködése, hiszen a DK-s Tonzor Péter Heves település akkori fideszes polgármesterével dolgozott együtt.

„Mi, Dunakesziek nem kérünk sem a bróker Tonzor Péterből, sem a Fidesz helyi helytartóiból!”

– hangsúlyozta a szocdemek jelöltje.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint Tonzor Péter Gödön is folytatni kívánta a tevékenységét, de ezzel kapcsolatban egyelőre nem tudtak konkrétumokat mutatni. Elmondásuk szerint erről a gödi önkormányzat tájékoztatását kérték.

Somogyi Zoltán Péter feltette a kérdést: „Heves és Göd után a mi városunk következik? Ezt nem hagyhatjuk.

Tonzor Péter alkalmatlan, nem engedhetjük oda a kasszakulcshoz. Felszólítjuk Tonzor Pétert, hogy lépjen vissza a jelöltségtől! A Dunakesziek nem akarnak kötvénymutyit.”

Az esélyek latolgatásába is belementek

A sajtótájékoztatón azt is hangsúlyozták, hogy szerintünk a DK esélye még arra is kicsi, hogy elérje a számukra előírt 15%-os küszöböt. „Dunakeszin egyedül a szociáldemokratáknak van esélyük arra, hogy ellenzéki pártként képviselőt juttassanak a testületbe, hiszen nekünk már 5%-os eredménytől jár a mandátum. Arra kérjük azokat a dunakeszieket, akik nem kérnek se Orbánból, se Gyurcsányból, hogy támogassák a szocdemek jelöltjeit a vasárnapi választáson” – húzta alá Somogyi Zoltán Péter.

Természetesen megkerestük Tonzor Pétert is, akinek az alábbi kérdéseket tettük fel: igaz-e, hogy 87 milliós veszteséggel zárult a szóban forgó kötvény eladása? Igaz-e, hogy a történtek után felmondták a szerződését? Kíván-e válaszolni arra, hogy a Szociáldemokraták Pártja visszalépésre szólította fel a június 5-i sajtótájékoztatón?

Cikkünket frissítjük.

Előző cikkDunakeszin elrendelték az elsőfokú árvízvédelmi készültséget
Következő cikkÖtszázan tornáztak Katus Attilára a Mozdulj, Dunakeszin!