Ahogy arról tegnap is írtunk, az árhullám miatt folyamatosan emelkedik a Duna vízszintje, ezért elhalasztják a hétvégére tervezett borsétányt, ma este leáll a kompközlekedés és a vízállás mértéke miatt elsőfokú készültséget rendelt el Dióssi Csaba polgármester.

A polgármester közösségi oldalán ezt írja: “A Duna-parti sétány és a játszótér víz alatt van, a komp ma este leáll. A vízállás jelenleg 559 cm. A védekezést megszerveztük, 750 homokzsákkal védekezünk, és további 300 zsákot töltöttünk meg. Sok múlik azon, hogy az elkövetkezendő napokban mennyi csapadék hullik a vízgyűjtők területén. Mindenkit óvatosságra intek, az áradás veszélyes, így senki ne gyalogoljon vagy hajtson bele a vízbe, mert kiszámíthatatlan és könnyen baj lehet belőle. A talaj felázik, ami miatt fakidőlések lehetnek. Óránként járőrözünk, és folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot.”

Várhatóan június 5-én, szerda este leáll a kompközlekedés

Közleményében kiemelte, hogy jelenleg 3 vendéglátóegység és féltucat ingatlan érintett, akiket homokzsákokkal segítenek. “A dunakesziek a +36 70 379 5979-es telefonszámon tudnak homokzsákot igényelni. Köszönöm a védekezésben résztvevők munkáját!” – zárta a bejegyzést Dióssi Csaba.

Bár ilyenkor előszeretettel mennek le a partra a családok, érdemes komolyan venni a kérést, hogy kerüljék a közvetlen partszakaszt, mert korábban is fordultak elő fakidőlések, alámosások.

Előző cikkKovács Györgyné Evelin néni 95 éves lett
Következő cikkA Szociáldemokraták Pártja felszólította Tonzor Pétert, hogy lépjen vissza a választáson