Hatalmas csövek érkeztek a Toldi-Dombliget lakópark szélére. Sipos Dávid alpolgármester a közösségi oldalán azt írja, nem hordozórakétákról van szó, csupán az új víztoronyhoz érkeztek meg az újabb elemek. Mint ahogy arról korábban is írtunk, azért van szükség erre a víztoronyra, mert a víznyomás a környéken nem mindenhol volt kielégítő.

Amit tudni lehet az építményről, hogy egy közel 40 méter magas, acélszerkezetű víztorony épül, nagyjából 500 köbméteres víztároló kapacitással. Sipos Dávid alpolgármester, egyben az érintett terület önkormányzati képviselője, korábban a Postnak elmondta, hogy ez a beruházás a Toldi-Dombliget lakópark, a Tóváros lakópark, illetve az Alagligeti lakópark háztartásait is érinti. Ez összességében több, mint 3000 háztartást jelent.

🚀Hordozórakéták érkeztek a Toldi utcába? 🧐Nem, “csak” újabb elemek jöttek az épülő víztoronyhoz. A beruházásnak köszönhetően több mint 3000 háztartásnak oldódik meg a víznyomás problémája

Közzétette: Sipos Dávid – Dunakeszi alpolgármestere, Programiroda vezető – 2023. május 31., szerda

A beruházás során a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vették, hiszen a fejlesztési tervben külön figyelmet szenteltek annak, hogy a fákat és más növényzeteket ne érintsen a fejlesztés. Emiatt a munkálatok egy részénél, ahol indokolt, az út túloldalára vezették át az építkezést, hogy a fák biztonságban maradjanak.

Sipos Dávid alpolgármester az új víztorony építéséről szóló sajtótájékoztatón

A kérdésre, hogy mi a várható határidő, a képviselő azt a választ adta, hogy a DMRV tájékoztatása szerint az eredeti határidőnél jóval korábban, várhatóan idén nyár végén, ősz elején tudják üzembe helyezni a tornyot.

Előző cikkIdén is megmozdul Dunakeszi
Következő cikkKiderült, kik voltak az idei év legkiválóbb pedagógusai