Mint arról már korábban hírt adtunk, elkezdődött a Toldi utcai víztorony építése. Az építési munkálatokról Sipos Dávid alpolgármestertől, a körzet önkormányzati képviselőjétől tudtunk meg részleteket.

Sipos Dávid tartott sajtótájékoztatót az új víztorony építéséről

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy azért van szükség erre a víztoronyra, mert a víznyomás a környéken nem mindenhol volt kielégítő. A DMRV Zrt. kezdeményezte a víztorony építését pályázati forrásból.

Az új víztorony pályázati forrásból valósul meg

Amit a műszaki tartalomról tudni lehet, hogy egy közel 40 méter magas, acélszerkezetű víztorony épül, nagyjából 500 köbméteres víztároló kapacitással.

“Ez a víztorony nem csak a Toldi-Dombliget lakóparkot, de a Tóváros és az Alagliget lakópark háztartásait is el fogja látni” – kezdte az alpolgármester.

Az új víztorony építésének határideje 2024. szeptember, de már idén nyár végére végezhetnek

Sipos Dávid kifejtette, hogy a munkálatok több lépcsőben történnek. Először a régi és az új víztornyot kell összekötni. Az ezzel kapcsolatos munkafolyamatok már elkezdődtek, az első szakasz várhatóan március végén fog befejeződni. 

Bár a határidő 2024. szeptember, de várhatóan már idén nyáron el fog készülni a projekt.

Régi igény az itt élők részéről a víznyomás javítása

Fontos információ, hogy a vízszolgáltatás folyamatos lesz a munkálatok alatt. “Egyszer-egyszer rövidebb időre előfordulhat, hogy egy-egy háztartás vízszolgáltatása akadozni fog, de ez csak az utolsó munkaszakaszban várható, ahol a kiépített új rendszert kötik össze a már meglévővel” – mondta az alpolgármester.

A környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vették, hiszen a fejlesztési tervben külön figyelmet szenteltek annak, hogy a fákat és más növényzeteket ne érintsen a fejlesztés, így például a munkálatok egy részénél, ahol indokolt, az út túloldalára vezetik át az építkezést, hogy a fák biztonságban maradjanak.

Előző cikkA márciusi ifjak előtt tisztelegnek
Következő cikkMár lehet nevezni a Futakeszire!