A Mozdulj, Dunakeszi! törzsközönsége irigylésre méltó közösség. Az első óra előtt már ölelkeztek, megismerték egymást a korábbi évekről, köszöntötték egymást. Akiken látták, hogy újak, és kicsit bizonytalanabbul ténferegnek a terepen, segítettek nekik, az edzők pedig óriási lendülettel vetették bele magukat a programba.

Az ingyenes városi programsorozat május 3. és szeptember 1. között várja azokat, akik szabad levegőn, jó hangulatban szeretnék átmozgatni magukat. Juhász Ádám, a Dunakeszi Programiroda alapító tagjának köszöntője után a VSD Cheerleaders két csoportja adott rövid bemutatót, majd elkezdődött a kemény edzés.

Juhász Ádám, a Dunakeszi Programiroda alapító tagja, Alag városrész alpolgármesteri megbízottja

A nyitóesemény alkalmával ezúttal nem egy, hanem három edző állt színpadra: Nagy Márti, Solymosi Gabi és Tokody Nikoletta. Nikoletta először tart edzést a rendezvénysorozaton – a Decathlonban dolgozó sportoló intenzív boxaerobikkkal készült.

A Mozdulj, Dunakeszi! edzői

Kérdésünkre Juhász Ádám elmondta, hogy amikor 2016-ban elindították a Mozdulj, Dunakeszit!, nagyon izgultak, hogy mennyire fog tetszeni a város lakóinak a rendezvény. “Mint kiderült, nagyon sikeres lett, egyre többen jönnek, és már hónapokkal az első edzés előtt keresik a szervezőket és kérdezik, mikor indulnak az edzések, ki fog fellépni.

Időközben Dunakeszi egyik legjobban várt rendezvénysorozata lett a Mozdulj, Dunakeszi!” – fogalmazott a szervező.

Ahogy azt korábban írtuk, lesznek sztárvendégek is. A nyáron jön például Borsos Peti és Rubint Réka is! A pontos órarendről az esemény hivatalos oldalán tudnak tájékozódni.

A Mozdulj, Dunakeszi! nyitóeseményen minden korosztály képviselteti magát


Az edzés előtt Radvánszki Edit vezette a seniortáncot. Editről már a Post is többször írt. Mint elmondta, június 17-én a Radnóti Gimnázium sportcsarnokában lesz egy országos tánctalálkozó, amelyen körülbelül 400 táncos vesz majd részt, fővédnöke a város polgármestere lesz. “Dunakeszin most körülbelül 130-an járnak az óráimra, amelyeket heti egy alkalommal tartok, az időjárásnak megfelelő helyszínen. Télen a művelődési központban, nyáron pedig az önkormányzat jóvoltából heti egy alkalommal a Katonadombon várom a mozogni vágyókat!” – nyilatkozta a Postnak Edit. 

Előző cikkSUP, kajak, napozóágy, büfék és pihe-puha pázsit – indul a strandszezon a Duna-parton
Következő cikkHa nem hordozórakéta, akkor mi?