Földmunkák kezdődtek az Üdülő utca – Dessewffy utca sarkán lévő szabad területen. A terület önkormányzati képviselőjét, Csoma Attilát kérdeztük, hogy pontosan mi is történik itt.

“A Malomárok lakópark a város legkésőbb beépült legfiatalabb területe. Sok megkeresést kaptam az ott élő családoktól, akik a terület fejlesztésében érdekeltek. 2021-ben játszóteret építettünk a Dessewffy parkban, de emellett az itt élők részéről igény volt egy kondiparkra is. A Természetesen Dunakesziért Egyesület is ismerte ez a szándékot, velük és a helyben élők bevonásával közösen kiválasztottuk, hogy milyen sporteszközök kerüljenek a parkban. Összesen hét játszóeszköz kerül majd telepítésre. Rácz Emese és a Természetesen Dunakesziért Egyesületet talált is erre egy kiírást, pályáztak, és nyertek!” – kezdett bele a képviselő.

A Természetesen Dunakesziért Egyesület részéről Rácz Eseme, valamint Dióssi Csaba polgármester és Csoma Attila, a városrész önkormányzati képviselője egyeztetett a helyszínen

Most már a megvalósításnál járnak, megtörtént az első kapavágás. A kondiparkot első szándékból nem pontosan erre a helyre tervezték telepíteni, de mivel ez a helyszín a Révdűlő más területeiről is könnyebben megközelíthető, fásított terület, ráadásul a játszótér közvetlen szomszédságában áll, erre esett végül a választás.

Gondoltak az odajutásra is

A Révdűlő környékén több fejlesztés is megvalósult a közelmúltban. Fotósunkat is megihlette a frissen megújult Aradi vértanúk tere, járdák és parkolók épültek az Iskola utcában, nemrég a helyszínen néztük meg a Kiserdő utcai lakásszövetkezeteknél épülő járdát. Olvastunk kommenteket, hogy gyalogosan és autóval is körülményes a játszótér megközelítése. A fitneszparkkal pedig még adottabb a kérdés. Erre várható megoldás?

Sok megoldandó feladat áll előttünk, hiszen mindannyian szeretnénk kellemesebb, szebb környezetben élni. Szisztematikusan építkezünk évről évre. Jó hírrel tudok szolgálni az Uszály utcaiaknak és a Csiga közben élőknek, mert a közeljövőben közvilágítást kapnak ezek a kisebb, félreesőbb utcák is.

A felvetésre reagálva: hozzánk is eljutott a lakosság részéről a parkoló és a járda igénye. Tegnap Dióssi Csaba polgármester úrral a kondipark építésének helyszínén jártunk, és megállapodtunk abban, hogy járdát építünk a kondiparktól a játszótérig. Ezáltal aki az Üdülő utca felől közelíti meg a Malomárok játszóteret, a jövőben járdán teheti meg majd az utat. Szintén megállapodtunk abban, hogy a járdát egészen a Knézich – Leiningen utcáig vezetjük majd. Itt a Leiningen utcánál és még egy utcánál feljebb, a Pöltenbergnél építünk egy-egy parkolót is. Ezeken a területeken jelenleg is rendszeresen parkolnak autók, de szeretnénk rendezetté tenni a parkolást, elválasztva a zöldfelületet a parkolótól. A parkoló beruházásokkal kívánjuk elérni azt is, hogy a Dessewffy parkon történő áthajtások megszűnjenek. Szeretnénk, hogy a terület park jellege erősödni tudjon a jövőben.

Mikortól lesz használható a fitneszpark?

Tavasszal már biztosan használható lesz a park, de a közösségi oldalamon folyamatos tájékoztatást adok a fejleményekről – tájékoztatta a Postot Csoma Attila képviselő.

Előző cikk600 diák segítségével lepi meg az önkormányzat a nyugdíjasokat
Következő cikkNyit a korcsolyapálya