Dunakeszi mértékkel mérve ez egy kisebb beruházás, de azoknak, akik élvezik az előnyeit, láthatóan nagy dolog – mondta a gyerekzsivajtól hangos Malomárok játszótéren Dióssi Csaba polgármester.

A játszóteret az átadást követően azok járták be, akik részt vettek a megépítésében. A polgármester kiemelte Csoma Attilát, a VOKE igazgatóját, a körzet önkormányzati képviselőjét, aki régóta dolgozott a létesítmény létrejöttén: felderítette a terepet, felmérte az igényeket. A Malomárok nagyon sok kisgyereknek az otthona, lévén szó a város új lakóparkjáról. Mostanra vannak már itt olyan állapotok, mostanra népesült be annyira a környék, hogy érdemes volt játszóteret létrehozni – mondja Dióssi Csaba. Nagyon örül, teszi hozzá, mert ebben a különösen nehéz időszakban minden olyan szabadtéri lehetőségre, ahol az emberek veszély nélkül tudnak mozogni, játszani, sportolni, nagy szükség van.

Csoma Attila azt mondja, hogy a város legfiatalabb negyedében, ahol szinte minden utca minden házában vannak kisgyerekek, a szülők keresték meg azzal, hogy játszóteret szeretnének a lakóparkon belül. Szerinte a legjobb helyre került ez a játszótér. A terület adott volt, megszavaztatták a Facebookon a lakókat, hogy milyen játékokat szeretnének ide. Negyven-ötven ötlet gyűlt össze, katalógusokból választották ki azt a 10 legjobb játékot, aminek hely volt. Négyes hinta, négytornyú mászóvár alagúttal, kötélhíddal és versenycsúszdával, pókhálós mászóka trambulinnal a közepén, homokozó, libikóka, két rugós hinta került ide, és padok, asztalok, ivókút

Ütéscsillapító felületet alakítottak ki, speciális homokot és mulcsot terítettek el. Cserjéket, mentett fákat telepítettek, a kerítés mentén pedig hársfasort ültettek, hogy mielőbb árnyékot találjanak a játszó gyerekek. A fűmagokat még csak most szórták ki, de előbb-utóbb szép zöld terület lesz majd itt, csepegtető öntözőrendszerrel. És hogy minden olyan maradjon, amilyen most, új korában, arra játszótér-őr ügyel. A kicsik és nagyok reggel 7-től este 7-ig élvezhetik a most átadott játszóteret.

Előző cikkBeszorult egy lakókocsi a dunakeszi autómosónál
Következő cikkÚjabb helyen fogadják el a Dunakeszi Kártyát