Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy mint minden évben, idén is több járda újul meg a városban. Azonban a Kiserdő utcai megoldás eltér a megszokottól, mondhatni üde színfolt a felsorolások között.

A Kiserdő utcai társasházak előtt javarészt az ott élők használják a járdákat, hiszen az utcáról a házakig nyúlnak be ezek a szakaszok. Persze azért akad ott olyan is, amit az átmenő forgalom használ. Kiderült, hogy a járda összefogással épül, mindenki beleteszi a magáét: nagyjából felesbe vállalta a város és a lakásszövetkezet a költségeket, de a pontos részletekről Csoma Attilát, a körzet önkormányzati képviselőjét kérdeztük.

Csoma Attila önkormányzati képviselő a lakókkal egyeztet a járdaépítés ütemezéséről

„A hetvenes évek közepén épült ez a lakásszövetkezet, azóta a betonlapos járda nem változott. Igencsak megérett a cserére” – kezdett bele a képviselő.

Megtudtuk, hogy a korábbi és jelenlegi elnökkel az önkormányzat közösen kereste a megoldást arra, hogy a több mint 100 méter hosszú szakasz megújulhasson.

A bejáratokig vezetnek az akadálymentes járdák

„Szép, kulturált és biztonságosabb gyalogos közlekedést tesz lehetővé ez a felújítás. Sokan a kezdetek óta itt laknak, több az idősebb lakó, nekünk ez nagyon sokat jelent” – tudtuk meg az itt élőktől.

Csoma Attila képviselő és a Kiserdő utcai házakban élők

A Kiserdő utca 1 A-nál és B-nél kezdődött meg a munka, amely várhatóan november végéig fog tartani.

Csoma Attila hozzátette: „Itt a lakásszövetkezet bejárataihoz bevezető járdákat újítjuk fel. A korábbi és a mostani elnökkel, Pék Ádámmal is nagyon jó az együttműködésünk. 2021-ben a Kiserdő utcát, majd a szervizutat is újraaszfaltoztuk, most pedig a járdára is sor kerül. Ami az itt élőknek fontos, nekünk is az, ezért a lakásszövetkezettel közösen vállaljuk az anyagi terheket. A nagyobb részt az önkormányzat vállalta magára, és a lakásszövetkezet is hozzáteszi a szükséges forrást – igazi összefogással valósul meg a beruházás” – zárta válaszát Csoma Attila.

Előző cikk„Bármi történik, aranymosók vagyunk” – 60 éves lett a Radnóti
Következő cikkCsendes háttérmunka az övék, de ez a nap róluk szól