A szociális munka napja alkalmából köszöntötték a városban dolgozó munkatársakat. Hagyomány, hogy ilyenkor átadják az Év szociális munkása díjat is. Mutatjuk, ki kapta idén.

„A szociális munka egy olyan feladat, ami a háttérben zajlik. Nem éljenzi mindenki, mint egy sportsikert, nem látható, mint egy művészeti alkotás. De mi tudjuk, hogy ez mennyire fontos munka, hiszen minden társadalom mérőszáma az, hogy hogyan kezeli a nehezebb helyzetben élő emberek sorsát” – mondta köszöntőjében Dióssi Csaba.

A polgármester elmondta, érthető, hogy a nehéz körülményeket nem teszik ki a kirakatba a családok és az itt dolgozók sem, pedig Dunakeszin nagyon komoly szakmai munkát végez ez a csapat.

Gál Gellért Ákos, Dióssi Csaba polgármester, Sipos Dávid alpolgármester, Szabóné Ónodi Valéria

„Szeretném, ha tudnák, látnák a dunakesziek, hogy önök évente 1000 családdal, 1400 üggyel foglalkoznak. Sokan csak akkor értékelik az önök munkáját, amikor segítségre van szükségük.

Nekem a köszönetnyilvánítás mellett az is a célom ezen a napon, hogy megmutassuk ezt a sokszor láthatatlan munkát.

Ezért beszélünk róla, ezért mutatjuk meg óriásplakáton, és ezért kértem a sajtó képviselőit is, hogy vegyenek részt ezen a mai eseményen. Mert nélkülözhetetlen munkát végeznek. Köszönöm ezt, és sok erőt, türelmet és empátiát kívánok a munkájukhoz!” – zárta köszöntőjét a polgármester.

Minden dolgozó ajándékot kapott az önkormányzattól a szociális munka napja alkalmából

A legnehezebb esetekkel foglalkozik az idei díjazott

Minden évben átadják az Év szociális munkása díjat, amit idén egy olyan személy kapott meg, aki a különösen nehéz esetekkel foglalkozik, akitől a legerősebb helytállást követel meg a munkaköre. Gyetván Eszter 2019 óta dolgozik Dunakeszin, professzionális hozzáállása példaértékű a kollégái számára. Óvodai és iskolai szociális segítőként kezdte munkáját, majd rövid idő elteltével a járási szolgáltatási szakmai egységhez csatlakozott, és lát el azóta is esetmenedzseri feladatokat.

Gyetván Eszter, 2023 Év szociális munkása

Szabóné Ónodi Valéria, a DÓHSZK igazgató asszonya így méltatta a díjazottat:

“Munkájával szakmai támogatást nyújt a családsegítők, az esetmenedzserek, az ügyfelekkel kapcsolatba lépő külső szakemberek számára. Munkaköréhez kapcsolódó nagymértékű feladatvállalása tükröződik abban is, hogy az elmúlt évben a szakemberek folyamatos cseréje mellett stabilan és megbízhatóan vitte az eseteit, és vette át a távozó kollégák ügyeit is. Aktív résztvevője, sőt, kezdeményezője a szakmai megbeszéléseknek és a konzultációknak. Az esetmenedzseri feladatait elkötelezetten, töretlen lelkesedéssel, lelkiismeretességgel végzi. Személyisége, pozitív kisugárzása, humora és lendülete motorja közösségünknek.”

Előző cikkNem mindennapi járdaépítés zajlik a Kiserdő utcában
Következő cikkPortugál diákok lepték el a diáknegyedet