Június utolsó hetében a Nap utcában kezdték el a Dunakeszi Diáknegyed távhővezetékének kiépítését. A munkálatok miatt forgalomkorlátozást vezettek be, ezen a héten pedig, július 24-től július 28-ig a Nap utca egy szakasza teljes lezárásra került. Utánajártunk, hogy mi a konkrét oka a teljes lezárásnak.

Nemrég írtunk arról, hogy a fejlesztések, beruházások terén uborkaszezonról aligha lehet beszélni, hiszen például a Dunakeszi Diáknegyed távhővezeték kiépítése is intenzív szakaszban van. A Garas utca átmenetileg a Tallér utca és a Casalgrande tér felől, a Barátság útja a Kiserdő utcán közelíthető meg. Szabó Zsolt városi főmérnök portálunknak elmondta, hogy elkerülhetetlen volt az 5 napos lezárás, mert másként nem lehet megoldani a távhővezeték elhelyezését. A kiépített közművezetékek miatt mélyen és csak keresztben lehet a távhővezetéket elhelyezni. A munkagödröt pedig nem lehet úgy megtámasztani,valamint a buszközlekedést biztosítani, hogy ne omoljon be a nagyon folyékony dunakeszi homok.

„A biztonságos kiépítést csak a lezárással tudjuk megoldani ezen a szakaszon. Ahol tudtuk, ott természetesen úgy csináltuk, hogy egy irányban lehessen félpályán közlekedni, de a munkának ezt a szakaszát nem tudjuk máshogy megoldani.

A kivitelező sem mert más alternatívát bevállalni, mert az nem lenne biztonságos, az utazóközöNség biztonsága pedig mindennél fontosabb.

Hétfőtől péntekig szeretnének végezni a kiásással, a behelyezéssel, az összehegesztéssel, varratvizsgálattal, a nyomáspróbával, a visszatöltéssel és a terület helyreállításával. Ideiglenesen tudjuk helyreállítani az útszakaszt. Amikor leülepedik, konszolidálódik, akkor kapja meg a szakasz a végleges burkolatot. Minden buszjárat jelenleg kerülő útvonalon közlekedik, a keresztbe közlekedés az, ami akadályozott”- közölte portálunknak Szabó Zsolt.  

Előző cikkDunakeszi odateszi – a Balatonon is
Következő cikkMészáros Villő sorra ússza meg az egyéni csúcsokat