A Sportkarácsony Pest vármegye amatőr és professzionális sportolóinak találkozója. Az idei ünnepségen Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke köszöntötte a kimagasló eredményeket elérő sportolókat, majd Szabó István, a közgyűlés elnöke mondott beszédet. Számos dunakeszi sportoló, edző és csapat kapott elismerést Dunakesziről – mutatjuk.

Az elnök úgy fogalmazott, hogy „a Sportkarácsony arra emlékeztet bennünket, hogy minden sikernek és eredmények az alapja a kitartás, a folyamatos tanulás, az állandó küzdés. Minden történelmi hősünk sikere mögött ott van fiatal évek kalandvágyó bátorsága, ami elindított egy úton még akkor is, ha a jövő, a cél nem volt kézzelfogható.” Beszédét azzal zárta, hogy, „… a sport nem csak arra tanít meg, hogy bárkiből lehet bajnok, hanem arra is, hogy mindenki, aki elég bátor ahhoz, hogy megbízzon a jövőben, az számíthat arra, hogy megfogják a kezét. Ez az, ami igazán nemes, tiszta és emberi. Ez az, ami igazán a sport értéke és az önök sikere.”

Pest vármegye közgyűlése speciális sportágak kategóriában AZ ÉV LEGJOBB PEST VÁRMEGYEI SPORTOLÓJA II. DÍJ elismerésben részesíti Pálos Péter para-asztaliteniszezőt a Városi Sportegyesület Dunakeszi (VSD) versenyzőjét.

Pálos Péter kétszeres paralimpiai bajnok, egyszeres bronzérmes. Az idei angliai Európa-bajnokságon második helyezést ért el, valamint több nemzetközi versenyen vett részt. Thaiföldről arany-, Lengyelországból ezüst- és Olaszországból bronzéremmel tért haza. Péter jelenleg a negyedik olimpiájára készül. Edzője: Lindner Ádám. Díját az edzője, Lindner Ádám vette át.

A diáksport nagyon belehúzott

Pest vármegye legeredményesebb általános és középiskolái, valamint az év testnevelője díjak a Magyar Diáksport Szövetség 2022/2023. tanévi eredményességi pontversenye alapján kerül kiosztásra.

Pest vármegye közgyűlése és a Pest megyei diáksport szövetség általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST VÁRMEGYEI iskolája I. DÍJ elismerésben részesíti a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolát.

Az iskola többek között indult az atlétika, úszás, futsal, labdarúgás, torna diákolimpia alapszintű és vármegyei versenyein. Az elmúlt tanévben az iskola tanulói országos diákolimpiákon dobogósok lettek mezei futásban, fiú és lány labdarúgásban. Az országos pontversenyben 1027 pontot gyűjtöttek. Az iskola igazgatója: Papné Szalai Csilla. Az iskola testnevelői: Bajkán Katalin, Bársony Anita, Karlbauer Bálint, Kovál László, Lőrincz László. A díjat átvette: Bársony Anita igazgatóhelyettes és Bajkán Katalin testnevelő.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG középiskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST VÁRMEGYEI iskolája II. DÍJ elismerésben részesíti a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumot.

Az iskola szinte minden sportágban indul a diákolimpián. Az elmúlt tanévben az országos bajnokságokon atlétika-, futsal- és kosárlabdasportágban érték el a sikereiket. Legeredményesebben a fiú futsal- és a lány kosárlabdacsapatai szerepeltek, akik ezüstérmet nyertek az országos döntőn. Az országos pontversenyben 903 pontot gyűjtöttek, s ezzel Pest vármegyében második helyezést értek el. Az iskola igazgatója: Nyiri István. Testnevelői: Horváth Balázs, Koren Natasa, Krix Antalné, Péczeli Ádám, Povázsay György. A díjat átvette: Povázsay György munkaközösség-vezető.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG általános iskolás kategóriában AZ ÉV TESTNEVELŐJE elismerésben részesíti Karlbauer Bálintot, a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola testnevelőjét.

Karlbauer Bálint 2017 óta segíti az intézmény munkáját. Empatikus, türelmes, segítőkész, szakmailag biztos tudással rendelkező kolléga. Tanítói és labdarúgóedzői végzettségét és tapasztalatait kezdettől fogva kamatoztatja a Bozsik-programokon, a diákolimpiai rendezvényeken és egyéb városi és vármegyei eseményeken. Felkészítőként folyamatosan részt vesz csapataival a versenyeken, és ebben az évben a III. korcsoportos fiú labdarúgócsapata az országos diákolimpián a harmadik helyen végzett.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG PEST VÁRMEGYE DIÁKSPORTJÁÉRT elismerésben részesíti Jancsikné Struve Katalint, a Pest Megyei Diáksport Szövetség dunakeszi körzet vezetőjét.

Katalin a Pest Megyei Diáksport Szövetség elnökségi tagja, lassan 10 éve szervezi, rendezi a Dunakeszi körzet diákversenyeit. Az elmúlt tanévben minden felmerült nehézségei ellenére segítette a diáksport szövetség munkáját. Lelkiismeretessége, precizitása nagyban hozzájárul a dunakeszi körzet és a Pest vármegyei versenyek sikeréhez.

Egyéniben is sok díjat bezsebelt Dunakeszi

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE női felnőtt korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST VÁRMEGYEI SPORTOLÓJA elismerésben részesíti Sándorházi Vivien tollaslabdázót, a Városi Sportegyesület Dunakeszi sportolóját.

Sándorházi Vivien junior Európa-bajnoki bronzérmes tollaslabdázó. A tavalyi hullámvölgyet követően az idei év nagyon jól sikerült számára. Kijutott a koppenhágai felnőtt tollaslabda világbajnokságra, a krakkói Európa Játékokon a 16 között búcsúzott. A pécsi felnőtt magyar bajnokságon egyéniben első, párosban a második helyen végzett. Vivien jelenleg a világranglista 76. helyén áll, és a jövő évi párizsi olimpiára szeretne kijutni. Edzője: Tóth Erik. A díját Gónusz Gabriella vette át.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE AZ ÉV EDZŐJE elismerésben részesíti Lindner Ádámot, a Városi Sportegyesület Dunakeszi asztalitenisz-edzőjét.

Lindner Ádám

Lindner Ádám 1982-ben a BVSC-ben kezdett asztaliteniszezni. Utánpótlás-válogatottként párosban serdülő EB-ezüstérmes és az ifi csapat tagjaként EB-bronzérmes volt. Felnőtt válogatottként harmincnégyszer ölthette magára a nemzeti válogatott címeres mezét. Tizenkilencszeres magyar bajnok, a Városi Sportegyesület Dunakeszi asztalitenisz-szakosztályának vezetője. Ahogy mi is megírtuk, Ádámot ősszel szövetségi kapitánynak nevezték ki, és az olimpiai ciklus végéig ő irányítja a férfi nemzeti csapatot. Az idei évben tanítványaival számos magyar bajnoki dobogós helyezést értek el, míg Pálos Péter para-asztalitenisz versenyzőjével Európa-bajnoki ezüstérmet szereztek.

Forrás: www.pestmegye.hu

Előző cikkÁtadták az első adományokat a dunakeszi gyerekeknek
Következő cikkRészleges látogatási tilalmat rendeltek el a váci kórházban