Kovacsics Imre, az asztalitenisz-szövetség elnöke rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Muskó Pétert, a férfi és Bátorfi Zoltánt, a női válogatott szövetségi kapitányát azonnali hatállyal menesztették. Az olimpiai ciklus végéig a férfiaknál Lindner Ádám veszi át a nemzeti csapat irányítását. Lindner Ádám neve sokak számára ismerősen cseng, hiszen egykori asztaliteniszezőként, a VSD szakosztályának vezetőjeként és az egyesület alelnökeként is sikeres pályát tudhat maga mögött.

Az asztalitenisz hőseként emlegetett Lindner mostantól a magyar asztalitenisz felnőttválogatott kapitányi székében foglal helyet.  

“A kinevezés azonban nem csupán egy pozíció betöltését jelenti, hanem egy hatalmas lehetőséget a hazai asztalitenisz fejlődésére. Lindner Ádám sportban eltöltött évei során nemcsak kitartással és tehetséggel, hanem alázattal és odaadással is hódolt a játéknak. Azok, akik követték a pályafutását, már akkor tudták, hogy nemcsak a saját sikerei számítanak neki, hanem a sportág általános fejlődése is. Most, a válogatott kapitányaként, a következő generációk számára is példakép lesz. Ő egy olyan vezető, aki nemcsak a pályán brillírozik, hanem a pálya mellett is példát mutat. A sport iránti elkötelezettsége és tudása révén képes lesz vezetni és inspirálni a jövő asztaliteniszezőit. A kinevezésével a magyar pingpong egy új szintre lép. Gratulálunk a kinevezéséhez, és várjuk, hogy a magyar asztalitenisz még magasabbra emelkedjen az ő vezetésével! Lindner Ádám, a magyar és a VSD asztalitenisz-szakosztály büszkesége, további sok sikert kívánunk neked!” – írja az egyesület közösségi oldalán.

Vezetői sikereit támasztja alá az a tény is, hogy Sándorházi Vivien, a VSD asztaliteniszezője sporttörténelmet írt a nyáron, kijutott egyéniben a felnőtt világbajnokságra:

Előző cikkA rendszerváltás óta a legnagyobb fásítási program zajlik Dunakeszin
Következő cikkAktuális információk az Iskola utca és az Aradi vértanúk terének felújításáról