Magyarországon nincsen jogszabályi szinten előírva, hogy kötelező lenne a téligumi használata. Ettől függetlenül talán minden autós tudja, hogy a hideg idő beköszöntével érdemes nyári abroncsát lecserélnie. Ön szokta?

Pontosan miért is használunk téligumit? A válasz a kérdésre igen egyszerű. A téligumik futófelületén mélyebb bordázás található, kialakításának köszönhetően jobb tapadást biztosít, ezáltal biztonságosabb vele a közlekedés hideg időben, vagy kiszámíthatatlan időjárási körülményekben. Arról nem is beszélve, hogy

az évszakhoz és időjáráshoz megfelelően megválasztott gumiabroncs jótékony hatással van az üzemanyag-fogyasztásra is.

A dátumra nincsen tökéletes válasz. A gumi.hu szerint amit érdemes figyelembe venni, az a 7 °C-os szabály: azokban a hónapokban, amikor a középhőmérséklet konstans módon 7 °C alatti, érdemes téligumit használni. Hazánkban a késő őszi és téli hónapokban javasolt a téligumiszettre váltani, mivel ilyenkor kerül 7 °C alá az útfelületek hőmérséklete.

Ne felejtse el, ha már kidobásra érettek a gumik, van hova dobnia, méghozzá az ökoudvarba. Nyitvatartásról és hasznos információkról olvassa el ezt a cikket.

Ön hogy áll a téligumicserével?

Előző cikkMiért a lakótelepen lesz a korcsolyapálya? – Utánajártunk
Következő cikkIzgalmas beltéri programok, amikről nem érdemes lemaradni