A tavalyi kihagyás után idén újra korcsolyapálya várja a dunakeszieket az adventi időszakban. Azonban a Facebook-bejegyzések alatt többen azt kérik számon a Dunakeszi Programirodán, hogy miért a lakótelepen, és miért nem a főtéren lesz a pálya. Utánajártunk.

Korábban volt már jégpálya a főtéren és a lakótelepen is, így a szervezőknek van összehasonlítási alapjuk. Megkeresésünkre a programiroda arról tájékoztatta a Postot, hogy megoszlanak a vélemények, több helyszín mellett szólnak az érvek. „Sokkal kevesebben látogattak ki a Városháza mellé, mint a Casalgrande térre. A Casalgrande tér többeknek és könnyebben megközelíthető. A lakótelepen nagyobb az átmenő forgalom, ezért az árusoknak vannak vásárlóik. A főtérre nem érte meg nekik kitelepülni, nem vállalták, csak a lakótelepi árusítást. Így nemcsak egy szűk réteg látogat ki a vásárra, hanem szinte egész Dunakeszi megfordul ott az egy hónap alatt” – tudtuk meg a szervezőktől.

Advent a Casalgrande téren

A jégpálya november 25-január 7. között 8-20 óráig várja a családokat a Casalgrande tér Barátság útja felőli parkolójában.

Ráadásul, mint megtudtuk, egy plusz jégfolyosóval is kiegészül a pálya.

„A jégpálya építési és bontási munkálatainak idejére való tekintettel a Barátság útja parkoló egy része november 8. és január 21. között lezárásra kerül a taxiállomástól az orvosi rendelő parkolójáig. Kérjük, a fenti időszakban a régi piac melletti terület szíveskedjenek járműveikkel használni” – áll a programiroda közleményében.

Előző cikkCsatatérkörzet Dunakeszi
Következő cikkAz a bizonyos 7 °C-os szabály – SZAVAZÁS