Mire a lelkes önkéntesek és a szervezők kiértek a helyszínre, már beborult az ég, majd szitálni is kezdett az eső, ami elég kifogás lehetett volna, hogy otthon maradjon az ember. De nem az alsóiaknak!

4 évvel ezelőtt az egyébként hivatalosan már Fóthoz tartozó területen, a Dunakeszi alsó szomszédságában levő Mogyoródi-patak partjáról eltűntek a fák. Bár a tulajdonos szabályosan vágta ki a fákat, Benkő Tamás képviselő és a lakók úgy döntöttek, visszaszerzik az erdőt. A fák nélkül erősebb zaj- és fényszennyezés érte ugyanis az alsói lakosokat. Benkő Tamás képviselő és a DAFKE (Dunakeszi Alsó Fejlődéséért Kulturális Egyesület) közösen dolgozott a probléma megoldásán. 

Az időjárás ellenére jó hangulatú közösségi akciót szervezett Benkő Tamás képviselő és a DAFKE

“2022. márciusában 600 méter hosszan, közel 100 fát ültettünk az első szakaszban. Ezután több ezer fa került még kiültetésre. Ebben a harmadik szakaszban pedig újabb 62 akác- és nyárfát ültetünk” – mondta büszkén Benkő Tamás. 

Nyíri Márton környezetvédelemért felelős alpolgármester is szívesen csatlakozott az akcióhoz

A faültetés aktív résztvevője volt Nyíri Márton környezetvédelemért felelős alpolgármester is, aki a Postnak úgy nyilatkozott: a lakosság aktív hozzáállása is kellett ahhoz, hogy mára elmondhassuk,

a rendszerváltás óta jelenleg a legnagyobb fásítási program zajlik dunakeszin.

A rossz idő ellenére sok segítő kéz érkezett, amit Sümegi Miklós, a DAFKE elnöke egy bográcsban készült mennyei paprikás krumplival igyekezett meghálálni. 

A résztvevőket a DAFKE egy kis paprikás krumplival vendégelte meg

A jó hangulatú faültetéssel hamar végeztek, így volt idő az alsóiaktól megszokott spontán, kötetlen beszélgetésre is.

Előző cikkTársasházak is igényelhetnek esővízgyűjtő tartályt
Következő cikkAz idei sportgálán kiosztották az Ibrányi Márta edzői díjat is