A Magyarság Sportcsarnokban rendezték meg a II. Dunakeszi Sportgálát, ahol a szakmai és közönségdíjon túl egy különleges edzői elismerést is átadtak. A kiemelt díjak mellett közel 400 sportoló eredményét ismerte el az önkormányzat. Mutatjuk, kik az idei díjazottak.

Péntek délután a város sikeres és eredményes sportolóit, edzőit és tanárait köszöntötték a sportgálán, ahol Kundlya Zsófia, a VSD Cheerleaders szakosztályvezetője, a lakossági kapcsolatokért felelős önkormányzati megbízott köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Dióssi Csaba polgármester gratulált a sportolók teljesítményéhez. “Ünnepelni jöttünk, hogy elismerjük azokat az eredményeket, amiket elértetek, az eredményekhez kötődő teljesítményt, a munkát, a kitartást, az elkötelezettséget és mindent, ami az eredményes sporthoz szükséges.

Több tízezer munkaóra van ezekben a teljesítményekben. Ti vagytok a bizOnyítékai annak, hogy nincs eredmény munka nélkül.”

– fogalmazott a polgármester, aki felidézte, hogy éppen 110 évvel ezelőtt, 1914. március 1-jén alakult meg a VSD elődje, az alagi sportklub. “Huszonkilenc lelkes sportember hozta létre a sportegyesületet, amely a kezdeti időkben a mai Szilágyi utca, Tisza utca, Bocskai utca, Munkácsi utca által határolt területen működött, ahonnan 1947-ben költözött át a Fóti úti sporttelepünkre” – elevenítette fel a kezdeteket Dióssi Csaba, aki felvázolta azt a hatalmas sporttörténeti ívet, aminek köszönhetően ma már közel 3000 igazolt sportolója van a VSD-nek.

Dióssi Csaba polgármester és Bartinai Péter, a dunakeszi sportélet meghatározó alakja

“Örömmel tölt el bennünket, hogy rendkívül eredményes munkát végeznek az utánpótlás-nevelésben tevékenykedő szakemberek, akik a tehetségek gondozásával megalapozzák a versenysportot. Ti már példát mutathattok a többieknek – mondta az ünnepelt sportolóknak –, ti már megéreztétek a siker ízét, hogy milyen valamiben eredményesnek lenni – hangsúlyozta a polgármester, aki hozzátette: higgyétek el, hogy az élet minden területén – mint a sportban is – a célok, a sikerek eléréséhez szorgalomra, kitartásra, erőfeszítésre van szükség.

A polgármester felhívta a nézők figyelmét, hogy

immár a második sportgálán ünnepelhetik a város kiváló sportolóit, akik között legalább hárman vannak, akik jó eséllyel kijutnak a párizsi olimpiára.

Dióssi Csaba befejezésül gratulált az ünnepelt sportolóknak, az edzőknek, köszönetet mondott a fiatalok sportolását támogató szülőknek, a pedagógusoknak és a sportvezetőknek.

Közel 400 sportolót ismertek el a II. Dunakeszi Sportgálán

Ibrányi Márta emlékére díjat alapítottak

“Sajnos, ma már nem lehet közöttünk Ibrányi Márta, akivel az elmúlt több mint harminc évben mindvégig együtt dolgoztunk a város sportéletéért, együtt tettük le az alapkövet. Márta – sokak Márti nénije – mindig itt lesz velünk. Az ő személyisége, vidámsága, a gyerekek és a sport iránti rajongása, lankadatlan energiája meghatározta Dunakeszi sportéletét – méltatta Seltenreich József sportigazgató a közelmúltban elhunyt, városszerte szeretett és tisztelt testnevelő tanárt.    

Dióssi Csaba polgármester és Seltenreich József képviselő, sportigazgató adták át az Ibrányi Márta emlékére alapított díjat

Seltenreich József bejelentette, hogy Ibrányi Márta emlékére egy díjat alapítottak, mellyel minden évben azt a személyt tüntetik ki, aki a legendás szakember, a kiváló pedagógus életútjához méltó teljesítménnyel szolgálja Dunakeszi sportéletét. “Most egy olyan modern sportcsarnokban vagyunk, ami három évtizede még álomként sem vetődött fel a fejünkben. De van még rengeteg új tornaterem, sportpálya, uszoda, sportcsarnok, kültéri edzőpályák, amikkel ma már ezek az eredmények elérhetők, és amivel már lehet dolgozni, szép eredményeket elérni.

Én kívánom mindannyiótoknak, hogy kövessétek azt a példát, amit Ibrányi Márti elénk tett.

Ha sportolók vagytok, akkor a sportban, ha edzők, ha sportszakemberek, akkor abban a munkában. Mert ha követitek ezt a szellemiséget, akkor biztos vagyok benne, hogy sikeresek és boldogok lesztek. Mert Márti ilyen volt. Vidám, boldog és kiegyensúlyozott volt, amikor a felnőttek és a gyerekek között lehetett. Én kívánom nektek, hogy ezt megéljétek ti is a sportban és az életetekben egyaránt – hangzott Seltenreich József jókívánsága. Az Ibrányi Márta edzői díjat Bottyán Tibor, a VSD atlétikai szakosztályának vezetője vehette át.

Bottyán Tibor, a VSD atlétikai szakosztályának vezetője vehette át az Ibrányi Márta-díjat

Az Év sportolója szakmai díj nyertese: Huller Dániel

Az Év sportolója szakmai díjat Huller Dániel atléta nyerte, aki 2023-ban ismét ragyogó teljesítményt nyújtott. Elhódította az egyéni országos bajnoki címet a felnőtt korosztály 800 méter síkfutásában. Emellett remekelt a magyar válogatott tagjaként a lengyelországi csapat Európa-bajnokságon is, ahol 800 méteres versenyben második helyezést ért el, bizonyítva nemzetközi szinten is kiemelkedő képességeit. A Dunakeszin nevelkedett futó részt vett a budapesti atlétikai világbajnokságon is, és bár betegségekkel küzdött, az előfutamban elért 1 perc 47 másodperces idejével a 35. helyen végzett. Emellett keményen dolgozott azért, hogy megszerezze az első diplomáját a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen.

Huller Dániel, a VSD futója sokak kedvence lett a hozzáállásával és az emlékezetes atlétikai világbajnokságon való szereplésével

Az Év sportolója közönségdíj nyertese: Volentics Anna

A szakmai zsűri javaslata alapján öten versenghettek az Év sportolója közönségdíjra. A közel ezer e-mailben érkezett voksolás alapján Volentics Anna, a VSD kiváló asztaliteniszezője lett a díj nyertese. Anna hétévesen kezdett el asztaliteniszezni Dunakeszin, és hamar kiderült, hogy van tehetsége ehhez a sporthoz. A kitartó munkájának köszönhetően már az újonc és a serdülő korosztályban is komoly hazai és nemzetközi sikereket ért el. 2023-ban is lenyűgöző, kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Az U19-es korosztály egyéni országos bajnokaként kiemelkedő játékával bizonyította tehetségét és elkötelezettségét. Emellett a leány U19-es országos ranglistán is a második helyet foglalhatta el.

Volentics Anna, a közönségdíjas sportoló meghatódott a polgármester elismerő szavaitól

A közönségdíjas Volentics Anna teljesítményét így méltatta a díj átadásakor Dióssi Csaba polgármester: “Nagyon kedves sportoló, akit én nagyon nagyra becsülök, akit a szakmai zsűri is kiválasztott és utána a közönség választotta meg. Pályafutását már nagyon régóta és nagyon nagy büszkeséggel figyelem. Az egyik kedvenc dunakeszi sportolóm Volentics Anna. Szívből gratulálok!” – fogalmazott a polgármester.

A beszédek és a díjátadó után a Mustáng SE látványos showműsorának, a Skating Rebels lélegzetelállító görkorcsolyás produkciójának tapsolhattak a nézők.

Vágni lehetett a csöndet a lélegzetelállító produkció alatt

Temesvári István, a VSD elnöke: a dunakeszi siker titka az összefogás

A nagy sikerű II. Dunakeszi Sportgála zárásaként Temesvári István, a VSD elnöke tartott beszédet. Kiemelte, hogy szerinte az elmúlt 15 évben példaértékűen fejlődött a sportélet a városban, melynek szakmai tapasztalatait országszerte számos klub hasznosít.

“Mi a dunakeszi siker titka? – kérdezik tőlem a klubvezetők, amire a válaszom, hogy az összefogás. Összefogás az iskolákkal, az egyesületekkel, a szakosztályokkal, az önkormányzattal, a szülőkkel.

Mert mindannyian tudjuk, hogy csak együtt lehetünk sikeresek. Ezt igazolják az elmúlt években elvégzett közös munkánk eredményei, a megújult sportpályák, az öltözők, az új sportcsarnokok, szakosztályaink kiváló sportteljesítményei” – mondta Pest vármegye legnagyobb sportegyesületének vezetője. Temesvári István köszönetet mondott a város vezetőinek a folyamatos támogatásért, a nagyszerű sportgáláért, amelyen a sportolókat, az edzőket ünnepelhették. “Köszönöm az edző-, a tanár kollégáimnak, az ismerősöknek, a barátoknak, a szülőknek azt a segítséget, amit évről évre, napról napra tesznek a sport fejlődéséért” – fogalmazott a VSD elnöke.

Előző cikkAkkor kell fát ültetni, amikor jól esik
Következő cikkMarika néni a legenda, aki 42 évig volt a város kedvenc postása