Október 8. és 17. között Szerbiában rendezik meg a középiskolai futsal-világbajnokságot (ISF World School Futsal Championship) a Nemzetközi Iskolai Sportszövetség (International School Sport Federation) szervezésében. A radnótis sportolók új felszereléssel vághattak neki az útnak.

A tornára az előző tanév V-VI. korcsoportjának bajnokát (Munkácsy Mihály Gimnázium Kaposvár) és ezüstérmesét (Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium) nevezhette a Magyar Diáksport Szövetség. A viadalt a fővárosban, Belgrádban rendezik. Pest vármegyét 15 tagú delegáció (12 játékos, 2 tanár, 1 játékvezető) képviseli, az utazáshoz szükséges feltételek megteremtéséhez a dunakeszi önkormányzat és a MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság is hozzájárult.

Az új felszereléseket Krix Antalné tanárnőnek, az együttes edzője és Majer Tamás igazgatóhelyettes vette át Dióssi Csaba polgármestertől, Benkő Tamástól, MLSZ Pest vármegyei igazgatójától, egyben önkormányzati képviselőtől és Sipos Dávid alpolgármestertől

A csapat két – kék, illetve zöld alapszínű, számozott, az intézmény, a város és igazgatóság címerével ellátott – garnitúra felszerelést, labdákat és utazópólókat kapott. Az ajándékokat pénteken délután az intézmény nemrég felújított csarnokában Benkő Tamás, MLSZ Pest vármegyei igazgató, önkormányzati képviselő, Dióssi Csaba polgármester és Sipos Dávid alpolgármester, Programiroda vezető adta át Majer Tamás igazgatóhelyettesnek és Krix Antalné tanárnőnek, az együttes edzőjének.

A csapat az új felszereléssel indulhatott útnak a szerbiai futsal-világbajnokságra

A világversenyen 14 nemzet 17 csapata (Brazília 3, Magyarország 2 együttessel) vesz részt, Dunakeszi a B-jelű csoport tagja horvát, kazah és izraeli riválisával, míg a kaposváriak a D-csoportban szerb, boszniai és francia ellenfelükkel találkoznak majd.

Előző cikk“Tudom én már, mit csinálok…” – Mesterségem címere
Következő cikkBeindult az élet a Yardon