Mesterségem címere címmel pályaválasztás témában rendezett családi napot a Szeretem Dunakeszit Egyesület a Dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Sportiskola udvarán. Az egyesület két vezetője, Tasnádi István és Rózer Tibor mesélt a rendezvényükről.


A rendezvény a különböző mesterségek utcáiban elfelejtett mesterségekre hívta fel a diákok figyelmét, akik a szakmák fogásait próbálhatták ki egy olyan családi vetélkedő keretein belül, ahol főleg a kézügyességi jártasságuk számított.

Régi idők mesterségeit mutatták be a rendezvényen

A Szeretem Dunakeszit Egyesület két vezetője portálunknak elmondta, hogy hagyományteremtő céllal rendezték meg a Mesterségem címere rendezvényt, ahol 6 egymásra épülő szakma játékos kipróbálásával egy vizsgamunkát, egy fából ragasztott kaspót vihettek haza a gyerekek, amibe tuját ültettek, vasdekorációt készítettek,  hurkapálcikából szélforgót gyártottak.

Mindenki hazavihette az általa készített alkotást

Az egész folyamatot megelőzte egy kötény kiszabása, amiben ezeket a tevékenységeket végezték. A vizsgamunkákat az Animal Cannibals tagjai zsűrizték, bírálták, de mindenki hazavihette az alkotását. Az eseményen a gyerekek a kevésbé divatos szakmákba kóstolhattak bele, de persze támaszkodhattak a szülők segítségére is.

Az esemény házigazdái az Animal Cannibals tagjai voltak, akik a Szeretem Dunakeszi Egyesülettel rendszeresen együtt dolgoznak

„Ez egy családi közösségi program, ahol gyerekkorunk technika órájának hangulatát idézzük fel, mindezt játékosan, szórakoztatva, irányt mutatva esetleg egy-egy szakma felé” – mondták a szervezők, akik a városi rendezvényre nemcsak Dunakesziről, hanem a régióból is vártak családokat, és akik a jövő generációját akarták megcélozni. Nagyjából 400 gyereket vártak a Mesterségem címere pályaválasztási családi napra. 

A rendezvény ideje alatt városnéző kisvonat is szórakoztatta a közönséget

Az egész napos rendezvényen a szervezők vetélkedőkkel, kreatív foglalkozásokkal, szakmai előadásokkal, gólyalábas show-val várták a gyerekeket, akik találkozhattak jedi lovagokkal is.

A Star Wars világába is belecsöppenhettek a résztvevők

Az iskola mellett indult félóránként az ingyenes városnéző kisvasút, ami nagyon népszerű volt a családok körében. A programot az Animal Cannibals minikoncertje zárta.

Előző cikk​Elhunyt Sólyom László volt köztársasági elnök
Következő cikkA Radnóti futsalcsapata utazhat a szerbiai világbajnokságra