Sertéspörköltfőző versenynek adott otthont a Verseny utca 14. szám alatti – a volt rendőrségi épületben augusztus eleje óta működő – Yard bisztró és Mama konyhája. Olvasóink biztosan emlékeznek rá, hogy itt kezd lépésről lépésre megvalósulni az az ifjúsági központ, amire sokan vágynak Dunakeszin.

Gyors emlékeztetőül: az önkormányzat korábban a fiatalok és a szüleik körében kérdezte meg, lenne-e igényük egy ifjúsági ház kialakítására. Egy olyan helyre, ahol a fiatalok összejöhetnek, akár szakköröket tarthatnak, beszélgethetnek, közösen tölthetik el a szabadidejüket. A felvetés pozitív fogadtatásra talált, így az egyeztetéseket követően egy több ütemből álló tervet vázoltak fel. Kovácsné Fartely Anikó érdeklődését is felkeltette a hely. Mint írtuk, azzal a szándékkal kereste meg Dióssi Csaba polgármestert, hogy amíg az épület felújítására vonatkozó pályázás zajlik, ő kibérelné a helyet, és a lehetőségekhez mérten elindítana egy olyan bisztrót, ahol a fiatalok találkozhatnak, beszélgethetnek. Az ötletét pedig támogatták. Így kezdődött el a Yard élete, ahol most hétvégén egy gasztronómiai vetélkedésre lehetett benevezni.

A finomabbnál finomabb étkeket háromtagú zsűri bírálta el: Kaszás Géza színművész, Benkő Tamás, önkormányzati képviselő és Turányi Balázs, a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit. Kft. vagyongazdálkodási vezetője.

A zsűri balról jobbra: Turányi Balázs, Kaszás Géza színművész, Benkő Tamás képviselő

A három-, hattagú főzőcsapatok jó 3-4 órás készülődés, főzés után egymást követve tálalták fel a készítményeiket. Az értékelések során nem volt könnyű dolga a három értékelőnek, mert finomabbnál finomabb ételek sorjáztak az asztalukon.

A pincepörkölt a harmadik helyezést tudta elhozni

Jó hangulatú délután kerekedett a versenyből

Végül kialakult a végeredmény, a zsűri meghozta a döntését. A bejárati lépcsőt átmenetileg “emelvényként” hasznosítva a házigazda, Kovácsné Fartely Anita és a háromtagú zsűri megköszönte a főzőcsapatok részvételét, majd Kaszás Géza ismertette a végeredményt:

  • Különdíjas lett a Fletó Time (lapockából készített pörkölt);
  • 3. helyezett: Zsíros Zsiványok (hagyományos sertéspörkölt);
  • 2. helyezett: Sörkészek (pincepörkölt csülökből);
  • 1. helyezett: Kincsem Park (zöldséges palacsintafeltétes pörkölt).

Mindenki kapott emléklapot, a dobogósok kis nyakba akasztható serleget, a győztesek pedig feliratozott ajándékfakanalat vehettek át. A végén közös fotózkodás, jó hangulatú beszélgetés alakult ki, majd mindneki jóízűen megebédelt.

Előző cikkA Radnóti futsalcsapata utazhat a szerbiai világbajnokságra
Következő cikkMutassa meg, hogy öné a legcukibb állat!