Többször írtunk már róla, hogy a Kegyeleti park, azaz a régi temető mellett egy parkot alakítanak ki Keszi sétány néven. Nyugat-európai mintára szeretné az önkormányzat a régi temetőt bekapcsolni a város zöldfelületi rendszerébe. A sétányok kialakítása után a mai napon elkezdődött a növényültetés és a gyepesítés.

Tóth Eszter főkertész a közösségi oldalán számol be arról, hogy a parkba számos virágzó évelőt és cserjét ültetnek ki. Többek között nyári orgonákat, orbáncfüvet, hortenziákat, gyöngyvesszőt, levendulát.

Elkezdték telepíteni a növényeket a Keszi sétánynál

“A jövő héten a rózsakert kialakítását is elkezdjük, ahonnan hazai rózsatermesztőktől kerülnek be illatos fajták hat színben. A rézsűkre a temető hátsó részein túlszaporodott borostyánból és meténgből gyártunk palántákat, és ültetjük ki. Idén először kipróbáljuk és helyben vetjük a benzinkút mögötti területen az Alfaseed Kft. felajánlásából kapott magyar fejlesztésű virágos rét vetőmagot, amelyben a fűfélék mellett nagy mennyiségben egynyári és évelő virágok is helyet kapnak.

A 800 m2 egybefüggő virágos felület segíteni fogja a beporzókat.

Az új fák, fasorok már áprilisban kiültetésre kerültek, szépen megeredtek, lombot bontottak, díszkörték, kőrisek, vörös levelű juhar, páfrányfenyő és a mélyebben fekvő területre egy mocsári ciprus került. A utcabútorok kihelyezése a következő két hétben várható.”

A főkertész azt kéri, hogy amíg a fű ki nem nő, csak a burkolt felületeket használják a lakosok.

Képek: Tóth Eszter főkertész Facebook-oldala

Előző cikkA dunakeszi városi tábor megtelt, csapjon le az utolsó balatoni helyekre
Következő cikkA nyugdíjas klub családként ünnepelte a tagjait