A napokban két helyszínen is új gyalogátkelőhelyet alakítottak ki. Az egyik a Pálya út – Rozmaring utca kereszteződés, a másik a Madách utca – Berzsenyi Dániel utca sarka.

“A zebra kialakítását még korábban — több alsói lakossal közösen — megfogalmazott igények alapján kezdeményeztem az önkormányzatnál. Az itt található, a Pálya út nyugati oldalán lévő buszmegállót ugyanis nem lehetett biztonságos módon megközelíteni. A Pálya út ezen szakaszán sajnos nem ritka, hogy az áthaladó autósok túllépik az 50 km/órás sebességhatárt. A zebra ténye talán többeknél elősegíti majd, hogy kellő körültekintéssel közelítsék meg ezt a pontot” – vélekedik Benkő Tamás, a körzet önkormányzati képviselője.

Alsón három gyalogos-átkelőhely segíti a biztonságos gyalogos közlekedést (az új zebra mellett a középen a Muskátli utcánál és a Pálya út legdélibb alsói pontján, a Bojtorján utca előtt). “A polgármesteri hivatal lakosságszolgálati osztályvezetőjénél vannak azon kéréseim, amelyek mindhárom zebra elé és mögé sebességcsökkentést és figyelemfelhívást célzó speciális útburkolati bordázatot szorgalmaznak. Az új zebránál mindkét irányból mindkét oldalra fényvisszaverő kerettel ellátott jelzőtáblákat, valamint itt és a Bojtorján utcai gyalogátkelőhelyekhez úgynevezett villogó fényt kértem. Ugyanígy az alagi nagyállomásnál lévő zebra esetében is kérvényeztem — Pethő Krisztián képviselőtársammal közösen — a villogó fényjelzés és a fényvisszaverő keretben lévő jelzőtáblák telepítését, valamint termoplasztikus útburkolati jelek felfestését” – zárja a képviselő. Ismeretes, hogy itt nemrég baleset történt.

Madách utca

A Madách utca – Berzsenyi Dániel utca sarka egy olyan helyszín, ahol a főútvonal kanyarodik. A zebrára a kereszteződés nehéz beláthatósága miatt volt szükség. A kész gyalogátkelőhelyről Nyíri Márton alpolgármester számolt be a közösségi oldalán.

Bár a zebrateszteléses cikkünkben az jött ki, hogy a dunakeszi sofőrök előzékenyek, sajnos több gyalogátkelőhelyen történt balesetről is be kellett már idén számolnunk. Vigyázzunk egymásra zebrán és nem zebrán egyaránt!

Előző cikkMi idén a legmenőbb farsangi jelmez?
Következő cikkSikeres a szabadpolcos válogatás a könyvtárban