Múlt héten egy 15 éves gyereket ütött el egy figyelmetlen autós a Nagyállomásnál található zebrán. Pethő Krisztián képviselőt az édesapa kereste fel, aki elmondta neki, hogy a gyermek csonttörést szenvedett, és egy kisebb műtétet is el kellett végezni rajta. Nemrég egy kislányt ütöttek el, szintén egy gyalogátkelőhelyen.

A képviselő a közösségi oldalán írt az esetről bővebben:

“Egyeztettem Benkő Tamás önkormányzati képviselőtársammal, akinek a körzetéhez tartozik a helyszín. Jelenleg mind Alsó, mind a körforgalom irányából csak egy-egy gyalogátkelő jelzőtábla van kihelyezve. A körforgalom irányából az állomás épülete miatt a gyalogátkelő jobb oldala szinte teljesen takarásban van. A balesetet okozó gépjármű is innen érkezett. Tamással közösen kérni fogjuk egy kiemelt előjelző tábla, valamint egy 30 km/h sebességcsökkentést jelző közlekedési tábla kihelyezését már a gyalogátkelő előtti 60-60 méteren mindkét irányból.”

Az érintett szakaszon jelenleg 50 km/h a megengedett sebesség. Ez az állomás és a buszmegállók miatt egy nagy forgalmú csomópont. Ezért látják indokoltnak a képviselők a lámpás gyalogátkelőhely kiépítését.

“A lámpás jelzőlámpás kialakítás egy hosszabb folyamat, a tervezés, az engedélyeztetés és a kialakítás miatt, de ez lenne a fő cél. Addig is kérek mindenkit, hogy fokozottabb figyelemmel közlekedjünk a gyalogátkelők közelében” – zárta gondolatait a képviselő.

A napokban jelent meg cikkünk, amelyben arról írunk, hogy gyalogosként mit tehetünk, hogy csökkentsük a balesetek esélyét.

Előző cikkMutatjuk, mikor lesznek zárva az óvodák, bölcsődék nyáron
Következő cikk400 millió forintot nyert Dunakeszi egészségügyi fejlesztésre