Mint azt korábban írtuk, január 12-én egy autós elgázolt egy kislányt a Széchenyi István Általános Iskola előtt található zebrán. Juhász Ádám, Dunakeszi Alag városrész alpolgármesteri megbízottja akkor a helyszínről adott nekünk tájékoztatást. Megkerestük, hogy mit tud a kislány állapotáról, és milyen intézkedést terveznek, hogy a jövőben csökkentsék a hasonló baleset esélyét.

“Nemrég a rendőrség arról tájékoztatott, hogy a kislány könnyebb, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az eset miatt első lépésként a műszaki osztályon dolgozó kollégámmal írtunk egy levelet a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek (ők a Kossuth Lajos út fenntartói). Kértük, hogy a gyalogátkelőhely felfestését erősítsék meg, beleértve a Szent Imre tér – Kossuth Lajos utca csomópontnál található két másik gyalogátkelőhelyet is.”

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy gyalogosként nem bízhatunk az autósok szabályos, előzékeny közlekedésében. Fontos, hogy mi is mindent megtegyünk a saját biztonságunk érdekében. Hasznos tanácsokról szóló cikkünket itt találja.

Előző cikkMegtudtuk, mikor nyit az új gyártelepi bolt
Következő cikkElhozta a bronztányért a magyar csapat a Bocuse d’Or világdöntőjén