A pályázaton nyert 400 millió forintból a régi pszichiátria épületét újítják fel, ahol majd gyermekorvosi és fogászati rendelés, valamint több védőnői ellátás kap helyet. Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretén belül az önkormányzat korábban bővítette és felújította a Dunakeszi szakrendelőt (SZTK). A projekt keretén belül 2020-ban új épületet kapott a pszichiátria, és megvalósult a szakrendelő teljes körű rekonstrukciója és bővítése is.

Az SZTK mellett felépült az új pszichiátriai épület

A most elnyert 400 millió forintból a pszichiátria régi épületét újítják fel. Az épület a Fő út – Cserkész utca sarkán található. Az átalakított épület egészségügyi funkciója megmarad, de új megközelítésben: a földszinten gyermekorvosi rendelőnek és védőnői szolgálatnak, az emeleten felnőtt fogászatnak megfelelő helyet alakítanak ki. Az energiatakarékos gazdálkodás elérése céljából a nyílászárók cseréje, az épület hőszigetelése, a napelemes rendszer telepítése, a hőszivattyú kiépítése valósul meg. Az épületben akadálymentes mosdó és babakocsi-tároló is kialakításra kerül. A fejlesztéssel érintett körzetek: IV. gyermekháziorvosi körzet, V. fogorvosi körzet, I.-X-XVII. védőnői körzet.

Az engedélyezési terv elkészült, valamint az építési engedély is rendelkezésre áll. A tervek szerint a 2023-as év második felében megindul az építkezés, és 2025 elején már meg is indulhat az egészségügyi ellátás a felújított épületben.

Előző cikkTörés és műtét – 15 éves gyereket ütöttek el a zebrán
Következő cikkInkubátorházat építenek Dunakeszin