Egy fura hüllőt látott valaki a dunakeszi Duna-parton sétálva. Fotóját feltöltötte egy közösségi csoportba. Vipera vagy sikló, ennek érdeklődtünk utána.

Sziasztok, ma a Duna-parton láttunk egy “viperát”. FRISSÍTÉS!: valószínűleg rézsikló volt – a régi strand és a vízművek kerítése határán – írta egy Dunakeszin élő hölgy a közösségi médiában. Az állat állítólag rásziszegett a fiára. Mindenesetre ő úgy látja, hogy jó tudni erről és vigyázni.

A Post Tóth Eszternél érdeklődött. A főkertész ugyan jellemzően növényekkel foglalkozik, de egy átlagembernél sokkal jobban ismeri a faunát. Ő is azt írta nekünk, hogy látta a posztot és szinte biztosan siklóról lesz szó, talán kockasikló lehetett. Azt tanácsolja, hogy az MME applikációját érdemes letölteni okostelefonra és ott gyorsan meg lehet találni a kérdéses állatot. Amúgy pedig nem minden vipera mérges, például 2020-ban a keresztes vipera lett az Év hüllője.

Tapasztalata alapján még hozzátette: a Duna-parton, a Tőzegtavaknál szinte biztos, hogy siklóról lehetett szó, a viperák élőhelye más, rendkívül ritkák és jobban félnek tőlünk, mint mi tőlük.

Előző cikk16 góllal lett királynő Szamkó Lili
Következő cikkAlsógatyában támolygott a Dunakeszin próbálkozó snicceres rabló, videó készült az elfogásáról