A most zárult korfball NB1/B bajnokságban a VSD adta a gólkirálynőt Szamkó Lili személyében. 16 gólt szerzett a bajnokságban, a szezon után a Post interjút készített az egyetemista lánnyal.

Második helyen végeztek a VSD korfballosai az NB I/B-ben, egy gólon múlott a feljutás a döntőben. Szamkó Lili itt is szerzett találatot, a bajnokság során összesen 16-ot. Ezzel ő lett a gólkirálynő a másodvonalban.

Nyerni akartatok?

Persze, hogy nyerni szerettünk volna, hiszen minden meccsre úgy megyünk ki, hogy a legjobb teljesítményt szeretnénk nyújtani és ez most se volt másképp. Az is igaz, hogy előzetesen nem mi voltunk a meccs esélyesei, mivel eddig a SZAC Kvark csapatától mindig vereséget szenvedtünk.

Ezt azért kérdeztem, mert a szakvezetés jövőre tippelte a feljutást.

A feljutás már a múlt szezonban is téma volt a csapatnál, de mi, mint a csapat úgy gondoljuk, hogy bajnokként érdemes feljutni és erre a legnagyobb esélyünk a jövő szezonban lesz, főleg akkor, ha így együtt marad ez a csapat.

Min múlott?

Szerintem nagyon kicsin múlott. Talán egy picivel nagyobb szerencsénk is lehetett volna néhány szituációban, de az is benne volt, hogy az ellenfél csapatában nagyon erős játékosok vannak, akik egyénileg is el tudnak dönteni egy ilyen meccset, jóval nagyobb rutinjuk van nálunk. Szóval főleg a rutinhiány és az egyéni kvalitások döntöttek, de mint csapat, szerintem a VSD volt a jobb.

Vágó Lilin, aki U16-os kosárlabda bajnoki döntőn vett részt és lett országos magyar bajnok?

Vágó Lili hiánya érezhető volt, de fontos, hogy a csapat képes legyen fontos játékosok nélkül is helytállni és megmutatni, hogy számolni kell velünk. Ez így is történt.

Elcserelnéd a gólkirályi címet bajnoki aranyra?

Természetesen bármikor elcserélném a gólkirályi címet a bajnoki aranyért. Annak jobban örültem volna, főleg, hogy sérülés miatt nem is tudtam játszani az elődöntőben és a döntőben is csak minimálisan. Jobb lett volna a csapatot segíteni a pályán, mint ülni a kispadon és nyerni egy gólkirályi címet a korábbi meccsen dobott gólokért.

Szamkó Lili

Korfball nem profi sport, miért csinálod?

A korfball egyelőre nem egy országosan elterjedt sportág (de már dolgozik a szövetség ezen), szóval minden fiatal tehetséges játékosra szükség van. Az a szerencse hogy akik tehetségesek, azokra már felfigyelnek a különböző utánpótlás-válogatott edzők is egészen U21-ig. Aki bekerül ebbe a látókörbe és megmarad a sportnál később is, onnantól mindig szem előtt lesz, és csak örülnek neki az edzők, ha egy játékos a felnőtt bajnokság bármely csapatában is játszik.

NB I/B-ből lehet valaki válogatott?

Jelenleg az összes felnőtt csapatból van válogatott játékos, mindegy, hogy NB I/B vagy NB I.

Korod alapján még tanulsz, hol és mit?

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen másodéves vagyok a nemzetközi igazgatás szakon.

Honnan jött a korfbal és jövőre meglesz a feljutás?

Én nagyon sokáig kosaraztam, és amikor annak vége lett, akkor kellett egy új sport, ekkor jött szóba a korfball nálam. A korfball nem profi sport, és egy jó ideig nem is lesz szerintem Magyarországon, de ne legyen igazam.

Szamkó Lili

Az tetszik benne, hogy akik csinálják, azok tényleg szeretetből csinálják és nincs semmi hátsó motiváció ebben az egész sportban. Nem kell ehhez a sporthoz semmilyen extra testfelépítés, mindegy, hogy valaki magas vagy alacsony. A lényeg, hogy motivált legyen és lesz annak eredménye. Én nagyon szeretem a csapatomat, ami egy plusz ok arra, hogy ne hagyjam abba. Segítjük egymást és igyekszünk fenntartani mindenkiben az elhivatottságot. Amennyiben ez így lesz, akkor jövőre meglesz a feljutás is és bekerülünk a legjobb csapatok közé.

Előző cikkSárga mellényben mutatta meg az épülő dupla gimnázium falait Tuzson Bence
Következő cikkVipera, vagy valami más a Duna-parti susnyásban, utánajártunk a dunakeszi hüllőnek