Elfogták azt a 39 éves férfit, aki tavaly novemberben egy dunakeszi trafikot akart kirabolni. Sniccer volt nála, a házkutatáskor előkerült az elkövetéskor használt, szürke melegítőnadrág is.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy férfi egy dunakeszi dohánybolt alkalmazottjától akarta tavaly novemberben elvenni a pénzt. Egy sniccer (tapétázó kés) volt nála, miközben az eladót lelövéssel, majd agyonszurkálással fenyegette. Az eladó ellenállt, mire a szürke mackónadrágos, maszkos férfi átmászva próbált a pénztárgéphez jutni. Dulakodott az eladóval, majd a támadó zsákmány nélkül elmenekült. A 48 másodperc alatt történt bűncselekményben nem sérült meg senki.

A rendőrök megtalálták a menekülő útvonalát: egy közeli, elhagyatott telek viseltes kerítésén átlépve a tőzegtavak felé gyalogolt el. A zsaruk kutyát is bevetettek, aki talált két eldobott szatyrot, amelyben korábban vásárolt dolgok voltak.

A rendőrök ezek és kamareafelvételek alapján azonosították a férfit, akit május 9-én hajnalban egy Heves megyei kistelepülésen fogtak el.

A 39 éves K. Gergő nem állt ellen. Közben átkutatták otthonát, az elkövetéskor használt ruhája, a szürke melegítőnadrág, a kapucnis pulóver az ágya mellett hevert. Kihallgatásán a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panaszt tett, a vallomástételt megtagadta.

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

Címlapfotó a rendőrség felvétele.

Előző cikkVipera, vagy valami más a Duna-parti susnyásban, utánajártunk a dunakeszi hüllőnek
Következő cikkDunakeszi Kártya elfogadóhelyek